China anunță că valul COVID a atins apogeul în multe zone

China raportează cele mai multe cazuri de COVID în cinci luni

Multe zone din China au depășit deja vârful de infectare cu COVID-19, a anunțat marți presa de stat, iar oficialii au continuat să minimalizeze gravitatea epidemiei, în ciuda preocupărilor internaționale legate de amploarea și impactul acesteia.

Un rezumat realizat de Health Times, o publicație gestionată de People’s Daily, ziarul oficial al Partidului Comunist, a declarat că infecțiile au scăzut în capitala Beijing și în mai multe provincii chineze. Un oficial a fost citat spunând că aproape toate cele 100 de milioane de persoane din provincia Henan au fost deja infectate.

Virusul se răspândește liber în China de la o schimbare de politică, la începutul lunii decembrie, după protestele împotriva regimului zero-COVID” aplicat fără milă timp de trei ani. China și-a redeschis granițele duminică, eliminând ultimele restricții majore.

Închiderile frecvente, testele necruțătoare și diferitele niveluri de restricții de circulație de la începutul anului 2020 au dus a doua cea mai mare economie a lumii la una dintre cele mai scăzute rate de creștere din aproape jumătate de secol și au provocat o stare de neliniște generalizată.Cu virusul în libertate, China a încetat să mai publice cifrele zilnice de infectare și a raportat cinci sau mai puține decese pe zi de la schimbarea de politică, cifre care au fost contestate de Organizația Mondială a Sănătății.

Multe case de pompe funebre și spitale chinezești spun că sunt copleșite, iar experții internaționali în domeniul sănătății preconizează cel puțin 1 milion de decese legate de COVID în China în acest an.
Marți,un raport al Health Times de rapoarte ale oficialilor guvernamentali locali și ale experților în sănătate din întreaga țară, a sugerat că valul COVID ar putea fi trecut de punctul culminant în multe regiuni.

Exit mobile version