• Ministrul de externe al Chinei afirmă că abordarea țării este de a promova pacea prin discuții.
  • Președintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut revocarea automată a statutului de membru permanent al Rusiei în Consiliul de Secuitate al ONU.
  • Rusia a declarat că China are întrebări și îngrijorări cu privire la acțiunile Moscovei în Ucraina.

China a făcut apel la o rezolvare pașnică a crizei ucrainene, în cadrul celei de-a 77-a Adunări Generale a ONU, care a avut loc sâmbătă la New York. China susține toate eforturile care conduc la rezolvarea pașnică a crizei ucrainene, a declarat ministrul chinez de externe, Wang Yi.

Abordarea noastră este de a promova pacea prin discuții, care este echitabilă și pragmatică și vizează atât simptomele, cât și cauzele profunde ale problemelor din punctele fierbinți, a spus Wang. El a făcut apel la părțile implicate în conflict să împiedice revărsarea acestuia.

China, care are legături relativ puternice cu Rusia sub conducerea președintelui Xi Jinping, s-a abținut să se alăture apelului Occidentului la acțiune și condamnării pentru invazia președintelui Vladimir Putin în Ucraina în februarie.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Nicio țară nu ar trebui să abuzeze de puterea sa pentru a intimida alte țări suverane, a declarat Wang, fără a preciza. Nicio țară nu este mai presus de celelalte.

Putin s-a întâlnit cu domnul Xi la începutul acestei luni. După întâlnirea din Uzbekistan, Rusia a declarat că China are întrebări și îngrijorări cu privire la acțiunile Moscovei în Ucraina.

Apreciem foarte mult poziția echilibrată a prietenilor noștri chinezi în ceea ce privește criza ucraineană, a declarat Putin. Înțelegem întrebările și preocupările dumneavoastră în această privință. În timpul întâlnirii de astăzi, vom explica, desigur, poziția noastră.

Însă, după anunțul Rusiei privind o mobilizare parțială a forțelor în Ucraina, liderii occidentali din SUA, Germania și Marea Britanie și-au folosit vocea în cadrul Adunării ONU pentru a condamna acțiunile Rusiei.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut revocarea automată a statutului de membru permanent al Rusiei în Consiliul de Secuitate al ONU.