China extinde carantina din cauza COVID-19, timp în care infecțiile ating un record zilnic

china-covid
  • Cele mai multe guverne au pus capăt controalelor anti-virus.
  • Acestea se bazează acum pe vaccinări și pe imunitatea în urma unor infecții anterioare pentru a ajuta la prevenirea deceselor și a bolilor grave.
  • Au fost ordonate teste zilnice în masă în ceea ce guvernul orașului a numit un război de anihilare” împotriva virusului.

Blocajele COVID se extind în China, inclusiv într-un oraș în care muncitorii unei fabrici s-au confruntat săptămâna aceasta cu poliția, în timp ce numărul de cazuri de COVID-19 atinge un record zilnic.

Locuitorilor din opt districte din Zhengzhou, unde locuiesc 6,6 milioane de persoane, li s-a spus să rămână acasă timp de cinci zile începând de joi, cu excepția cazului în care vor cumpăra alimente sau vor primi tratament medical. Au fost ordonate teste zilnice în masă în ceea ce guvernul orașului a numit un război de anihilare” împotriva virusului.

În timpul confruntărilor de marți și miercuri, poliția din Zhengzhou a bătut muncitorii care protestau din cauza unei dispute salariale la cea mai mare fabrică de iPhone de la Apple, situată într-o zonă industrială din apropierea orașului. Foxconn, proprietarul fabricii, cu sediul în Taiwan, și-a cerut scuze joi pentru ceea ce a numit o eroare de introducere în sistemul informatic” și a declarat că va garanta că salariul este același cu cel convenit și în afișele oficiale de recrutare.

În ultimele 24 de ore, numărul de noi cazuri de COVID a crescut cu 31.444, a anunțat joi Comisia Națională de Sănătate. Aceasta este cea mai mare cifră zilnică de când coronavirusul a fost detectat pentru prima dată în orașul Wuhan din centrul Chinei, la sfârșitul anului 2019. Numărul zilnic de cazuri a crescut în mod constant. Săptămâna aceasta, autoritățile au raportat primele decese COVID-19 din China în șase luni, ceea ce a dus totalul la 5.232.

Deși numărul de cazuri și decese este relativ scăzut în comparație cu cel din SUA și din alte țări, Partidul Comunist Chinez, aflat la guvernare, rămâne angajat într-o strategie zero-COVID-19″ care vizează izolarea fiecărui caz și eliminarea completă a virusului. Cele mai multe alte guverne au pus capăt controalelor anti-virus și se bazează acum pe vaccinări și pe imunitatea în urma unor infecții anterioare pentru a ajuta la prevenirea deceselor și a bolilor grave.