• Elon Musk a stârnit o mare vâlvă după ce și-a împărtășit opiniile controversate cu privire la modul de a pune capăt războiului din Ucraina.
  • Pe Twitter, cel mai bogat om din lume a distribuit un manifest dur, în care detaliază modul în care crede că ar putea fi rezolvat conflictul.
  • El a spus despre propria sa soluție de pace mondială: Este foarte probabil ca acesta să fie rezultatul în cele din urmă – este doar o chestiune de a ști câți vor muri până atunci.”

Elon Musk a stârnit o mare vâlvă după ce și-a împărtășit opiniile controversate cu privire la modul de a pune capăt războiului din Ucraina. Pe Twitter, cel mai bogat om din lume a distribuit un manifest dur, în care detaliază modul în care crede că ar putea fi rezolvat conflictul.

El a spus despre propria sa soluție de pace mondială: Este foarte probabil ca acesta să fie rezultatul în cele din urmă – este doar o chestiune de a ști câți vor muri până atunci.”

Planul propus de Musk include refacerea alegerilor recente din regiunile anexate Ucrainei, iar miliardarul a mai declarat că Crimeea ar trebui să fie declarată în mod oficial parte a Rusiei, așa cum a fost din 1783 (până la greșeala lui Hrușciov)”.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Fondatorul SpaceX a sugerat, de asemenea, că, în sistemul său, Ucraina ar rămâne neutră”. Cu toate acestea, sugestiile nu au fost bine primite, iar un comentator al publicației chineze susținute de statul chinez The Global Times, Hu Xijin, l-a criticat în mod deschis pe mogulul Tesla și a avertizat că Musk va învăța o lecție”.

Elon Musk și-a exprimat prea mult personalitatea și crede cu tărie în libertatea de exprimare” a SUA și a Occidentului. Va primi o lecție”, a scris Hu pe Twitter.

Musk a stârnit prima dată controverse după ce și-a publicat manifestul improvizat pentru pace și a adăugat un sondaj la Tweet după ce a primit numeroase reacții de respingere.

În urma scandalului, miliardarul a declarat: Nu am avut timp să mă gândesc la asta: populația care trăiește în Donbas & Crimeea ar trebui să decidă dacă fac parte din Rusia sau din Ucraina”, împreună cu un sondaj în care 59% dintre oameni au fost de acord.

Tweetul i-a adus laude lui Musk, după ce Vladimir Putin l-a felicitat pe miliardar pentru comentariile sale pozitive” privind invazia, determinându-l pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să intervină virtual.

Liderul ucrainean a publicat propriul tweet în care a întrebat: Care @elonmusk vă place mai mult?”, sugerând opțiunile Unul care susține Rusia”, sau Unul care susține Ucraina”.

Deloc surprinzător, un Musk care susține Ucraina a ieșit victorios cu 79% din voturi. Aceasta nu este prima dată când Musk a ținut prima pagină a ziarelor săptămâna aceasta, după ce și-a relansat oferta de cumpărare a Twitter.

Se pare că acesta ar urma să lanseze o nouă propunere pentru a pune mâna pe rețeaua de socializare, după ce a reziliat afacerea inițială de 44 de miliarde de dolari (38,1 miliarde de lire sterline) pentru că platforma a făcut lumină asupra numărului de conturi false pe care le avea. Dar acum, se pare că directorul general al Tesla a reluat discuțiile pentru a achiziționa rețeaua de socializare pentru 54,20 dolari (47,19 lire sterline) pe acțiune – exact același preț pe care l-a convenit anterior.