- Elon Musk a stârnit o mare vâlvă după ce și-a împărtășit opiniile controversate cu privire la modul de a pune capăt războiului din Ucraina.
- Pe Twitter, cel mai bogat om din lume a distribuit un manifest dur, în care detaliază modul în care crede că ar putea fi rezolvat conflictul.
- El a spus despre propria sa soluție de pace mondială: „Este foarte probabil ca acesta să fie rezultatul în cele din urmă – este doar o chestiune de a ști câți vor muri până atunci.”
Elon Musk a stârnit o mare vâlvă după ce și-a împărtășit opiniile controversate cu privire la modul de a pune capăt războiului din Ucraina. Pe Twitter, cel mai bogat om din lume a distribuit un manifest dur, în care detaliază modul în care crede că ar putea fi rezolvat conflictul.
El a spus despre propria sa soluție de pace mondială: „Este foarte probabil ca acesta să fie rezultatul în cele din urmă – este doar o chestiune de a ști câți vor muri până atunci.”
Planul propus de Musk include refacerea alegerilor recente din regiunile anexate Ucrainei, iar miliardarul a mai declarat că Crimeea ar trebui să fie declarată „în mod oficial parte a Rusiei, așa cum a fost din 1783 (până la greșeala lui Hrușciov)”.
Fondatorul SpaceX a sugerat, de asemenea, că, în sistemul său, Ucraina ar rămâne „neutră”. Cu toate acestea, sugestiile nu au fost bine primite, iar un comentator al publicației chineze susținute de statul chinez The Global Times, Hu Xijin, l-a criticat în mod deschis pe mogulul Tesla și a avertizat că Musk va „învăța o lecție”.
„Elon Musk și-a exprimat prea mult personalitatea și crede cu tărie în „libertatea de exprimare” a SUA și a Occidentului. Va primi o lecție”, a scris Hu pe Twitter.
Musk a stârnit prima dată controverse după ce și-a publicat manifestul improvizat pentru pace și a adăugat un sondaj la Tweet după ce a primit numeroase reacții de respingere.
În urma scandalului, miliardarul a declarat: „Nu am avut timp să mă gândesc la asta: populația care trăiește în Donbas & Crimeea ar trebui să decidă dacă fac parte din Rusia sau din Ucraina”, împreună cu un sondaj în care 59% dintre oameni au fost de acord.
Tweetul i-a adus laude lui Musk, după ce Vladimir Putin l-a felicitat pe miliardar pentru „comentariile sale pozitive” privind invazia, determinându-l pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să intervină virtual.
Liderul ucrainean a publicat propriul tweet în care a întrebat: „Care @elonmusk vă place mai mult?”, sugerând opțiunile „Unul care susține Rusia”, sau „Unul care susține Ucraina”.
Deloc surprinzător, un Musk care susține Ucraina a ieșit victorios cu 79% din voturi. Aceasta nu este prima dată când Musk a ținut prima pagină a ziarelor săptămâna aceasta, după ce și-a relansat oferta de cumpărare a Twitter.
Se pare că acesta ar urma să lanseze o nouă propunere pentru a pune mâna pe rețeaua de socializare, după ce a reziliat afacerea inițială de 44 de miliarde de dolari (38,1 miliarde de lire sterline) pentru că platforma a făcut lumină asupra numărului de conturi false pe care le avea. Dar acum, se pare că directorul general al Tesla a reluat discuțiile pentru a achiziționa rețeaua de socializare pentru 54,20 dolari (47,19 lire sterline) pe acțiune – exact același preț pe care l-a convenit anterior.