• Guvernul Chinei a îndemnat familiile să își facă provizii de bază în caz de urgență.
  • Autoritățile de la Beijing nu au oferit vreun motiv anume.

Ministerul Comerțului din China nu a oferit niciun motiv pentru acest avertisment, acesta venind pe fondul blocajelor actuale legate de coronavirus și al îngrijorărilor legate de aprovizionarea cu legume după ce ploile neobișnuit de abundente au afectat culturile.

De asemenea, ministerul a cerut autorităților locale să mențină buna funcționare a lanțurilor de aprovizionare și prețurile stabile.

Ulterior, mass-media de stat a încercat să calmeze îngrijorările pe fondul unor evenimente de cumpărare în panică.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

„Imediat ce a apărut această știre, toți bătrânii din apropierea mea au înnebunit, cumpărând în panică în supermarket”, a scris un utilizator pe site-ul chinez de socializare Weibo.

Cotidianul Economic Daily, un ziar susținut de Partidul Comunist Chinez, și-a îndemnat cititorii să nu se alarmeze, spunând că sfatul guvernului a fost menit să se asigure că gospodăriile sunt pregătite în cazul în care se anunță un blocaj în zona lor.

Cotidianul People’s Daily a declarat că astfel de anunțuri nu sunt neobișnuite, dar că au venit în acest moment din cauza unor probleme, inclusiv creșterea prețurilor la legume și cazurile recente de COVID.

Prețurile alimentelor cresc în mod obișnuit în China odată cu apropierea iernii, dar prețul legumelor a crescut în ultimele săptămâni din cauza vremii extreme.

Între timp, țara continuă să folosească carantine stricte pentru a combate coronavirusul. China speră să ajungă la zero infecții înainte de a găzdui Jocurile Olimpice de iarnă, care încep în februarie.

92 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate luni în China, iar Shanghai Disneyland a fost închis pentru cel puțin două zile după ce un vizitator din weekend a fost testat pozitiv pentru Covid-19 după ce s-a întors acasă.