• China a renunțat la politica strictă de zero COVID la 7 decembrie, ceea ce a dus la o creștere a numărului de infecții.
  • Guvernul chinez s-a concentrat mai degrabă pe protejarea populației decât pe vaccinare.
  • Luna trecută, oficialii au declarat că au planificat actualizări lunare, mai degrabă decât zilnice.

China a raportat aproape 60.000 de decese legate de COVID de la începutul lunii decembrie, după ce țara a renunțat la restricțiile stricte de izolare. Anunțul a fost făcut în urma unor plângeri potrivit cărora guvernul chinez nu a publicat date despre situația pandemiei.

China a renunțat la politica sa strictă de zero COVID la 7 decembrie. Acest lucru a dus la o creștere a numărului de infecții în rândul populației, care are o imunitate redusă după ce guvernul chinez s-a concentrat pe protejarea populației în loc de inoculare.

Beijingul a declarat că vârful de urgență” al ultimului val de coronavirus pare să fi trecut. Cele 59.938 de persoane care au murit în spitale între 8 decembrie și 12 ianuarie aveau o vârstă medie de 80,3 ani.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dintre acestea, 5.503 au fost cauzate de insuficiența funcției respiratorii din cauza infecției cu COVID, în timp ce 54.435 au rezultat dintr-o combinație de boli și infecții cu COVID, au declarat oficialii. Aceștia au precizat că febra COVID și spitalizările de urgență au atins un nivel maxim, iar numărul pacienților spitalizați cu coronavirus continuă să scadă.

Cu toate acestea, a spus că acele decese legate de COVID” au avut loc în spitale, lăsând deschisă posibilitatea ca mai multe persoane să fi murit acasă. Raportul ar fi mai mult decât dublat numărul oficial de decese COVID-19 din China, care a ajuns la 10.775 de când virusul a fost detectat pentru prima dată în orașul Wuhan, la sfârșitul anului 2019.

La nivel național, numărul de vizitatori ai clinicilor se află în general pe o tendință de scădere după ce a atins un vârf, atât în orașe, cât și în zonele rurale”, a declarat Jiao Yahui, un oficial din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate, în cadrul unei conferințe de presă. Jiao a spus că numărul pacienților cu tratament de urgență este, de asemenea, în scădere, iar proporția pacienților care au fost testați pozitiv pentru COVID-19 este, de asemenea, în scădere constantă.

Wen Daxiang, un oficial al Comisiei de Sănătate din Shanghai, a declarat că China va consolida monitorizarea și gestionarea sănătății populației sale cu risc ridicat și va consolida furnizarea de medicamente și echipamente medicale în zonele rurale.

Autoritățile au raportat cinci decese sau mai puțin în fiecare zi în ultima lună – în ciuda cozilor lungi la casele funerare și a sacilor mortuari văzuți părăsind spitale aglomerate.