• De vineri, călătorii din Dallas, New York, Los Angeles, San Francesco și Seattle nu vor mai avea nevoie de un test RT-PCR cu șapte zile înainte de zbor.
  • Acești călători vor trebui să facă în continuare două teste RT-PCR în termen de 48 sau 24 de ore de la zborurile lor.
  • Călătoriile spre și dinspre China au scăzut în timpul epidemiilor de COVID deoarece țara insistă asupra strategiei zero COVID.

China a eliminat anumite cerințe privind testul COVID-19 pentru persoanele care vin cu avionul din țări precum Statele Unite și a redus perioada de carantină înainte de plecare pentru unii călători, în timp ce își perfecționează măsurile stricte pentru a face față variantei Omicron.

Ușoarele relaxări au fost făcute ca răspuns la factori care includ caracteristicile variantelor de coronavirus, potrivit anunțurilor ambasadelor și consulatelor chineze care nu au oferit mai multe detalii. Începând de vineri, călătorii din Dallas, New York, Los Angeles, San Francesco și Seattle nu vor mai avea nevoie de un test RT-PCR cu șapte zile înainte de a zbura și nici de vreun test de anticorpi, potrivit anunțurilor emise marți seara târziu de ambasada Chinei în Statele Unite și de mai multe consulate.

Acești călători vor trebui în continuare să facă două teste RT-PCR în termen de 48 sau 24 de ore înainte de zbor – în funcție de aeroportul de pe care zboară – plus un alt test de antigen înainte de zbor, se arată în aceste avize.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Călătoriile în și din China au scăzut în timpul epidemiilor de COVID, deoarece țara insistă asupra strategiei sale zero COVID, care a implicat restricții privind eliberarea și reînnoirea pașapoartelor, carantină obligatorie pentru majoritatea călătorilor la sosire și anularea zborurilor.

Însă perioada mai scurtă de incubație a variantei Omicron a permis o ușoară relaxare a restricțiilor impuse călătorilor internaționali. Capitala Beijing a declarat la începutul acestei luni că a redus perioada de carantină în instalațiile centralizate la sosire pentru călători la 10 zile de la 14 zile, deși rămâne în vigoare încă o săptămână de izolare la domiciliu.

Ambasadele din Emiratele Arabe Unite, Serbia și Bangladesh au declarat miercuri că au eliminat cerințele de testare a anticorpilor pentru călătorii în China și că cei care s-au vindecat de infecția cu COVID nu mai trebuie să furnizeze imagini ale scanării toracice.

De asemenea, acestea au redus perioada de carantină înainte de plecare pentru angajații companiilor chineze la 10 zile, de la 21 de zile.

Bangladesh a redus și mai mult perioada de carantină înainte de zbor pentru alți călători la cinci zile de la șapte zile, în timp ce Serbia a înjumătățit perioada de carantină înainte de plecare pentru anumite categorii de personal la o săptămână, potrivit anunțurilor ambasadelor.