• Manevrele vor avea loc în Orientul Îndepărtat al Rusiei între 30 august și 5 septembrie.
  • Trupele chineze se vor antrena cot la cot cu cele rusești în cadrul unuia dintre cele mai importante exerciții militare ale Moscovei.
  • Acestea sunt primele exerciții militare la scară largă de când Rusia și-a mascat desfășurarea masivă în jurul Ucrainei cu antrenamente înainte de a-și lansa ofensiva la 24 februarie.

Ministerul chinez al Apărării a anunțat că Armata Populară de Eliberare (Forțele sale armate) va participa la exercițiile strategice Vostok 2022, anunțate cu mare fast în urmă cu un an și la care vor participa și soldați din India, Belarus, Tadjikistan și Mongolia. Cu toate acestea, impasul războiului ucrainean planează asupra exercițiilor militare care au fost recent o demonstrație de forță a trupelor armate ruse.

Exercițiile vor avea loc în perioada 30 august – 5 septembrie în Rusia, în 13 locații din Districtul Militar Extrem de Est. În nota sa, ministerul chinez al armatei asigură că aceste teste comune fac parte din acordul de cooperare bilaterală dintre cele două puteri și subliniază că acestea „nu au legătură cu situația internațională și regională actuală”. Potrivit textului, scopul este de a „aprofunda cooperarea practică și prietenească a armatelor participante, de a îmbunătăți nivelul de coordonare strategică și de a consolida capacitatea de a răspunde la diferite amenințări la adresa securității”. China a participat pentru prima dată la exercițiile Vostok (în Rusia de Est) în 2018, când a trimis 3.200 de soldați, 1.000 de arme, 30 de avioane și elicoptere.

Acestea sunt primele exerciții militare la scară largă de când Rusia și-a mascat desfășurarea masivă în jurul Ucrainei cu antrenamente înainte de a-și lansa ofensiva la 24 februarie. Vor fi implicate unități ale Districtului militar din Orientul Îndepărtat care nu au fost trimise pe linia frontului, precum și forțele aeropurtate, unele dintre cele mai afectate la începutul conflictului, și aviația cu rază lungă de acțiune.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Fiți atenți la faptul că doar o parte din forțele armate ale Federației Ruse participă la operațiunea militară specială (ofensiva asupra Ucrainei), iar numărul lor este suficient pentru a îndeplini toate sarcinile stabilite de comandantul suprem suprem (Vladimir Putin)”, a declarat ministerul apărării într-un comunicat pentru a justifica exercițiile, anunțate în urmă cu un an, în timp ce campania sa militară se prelungește fără un orizont clar.

Manevrele vor fi conduse de secundul la comandă, șeful Statului Major General al forțelor armate ruse, Valeri Gerasimov, care a fost relegat într-un fundal discret, neapărând în presă de la primele eșecuri suferite la începutul războiului, în urmă cu aproape jumătate de an.