• China merge înainte cu un plan de a pune capăt carantinei obligatorii pentru persoanele care sosesc din străinătate începând de duminică.
  • Beijingul intenționează, de asemenea, să renunțe la cerința ca elevii din școlile din oraș să aibă un test COVID-19 negativ pentru a intra în campus.
  • China se confruntă acum cu o creștere a numărului de cazuri și spitalizări în marile orașe.

China a suspendat sau a închis conturile de pe rețelele de socializare a peste 1.000 de persoane care au criticat politicile guvernamentale privind epidemia COVID-19, în contextul în care țara își continuă deschiderea.

Populara platformă de socializare Sina Weibo a declarat că a abordat 12.854 de încălcări, inclusiv atacuri asupra experților, cercetătorilor și lucrătorilor medicali și a emis interdicții temporare sau permanente pentru 1.120 de conturi.

Partidul Comunist de guvernământ s-a bazat în mare măsură pe comunitatea medicală pentru a-și justifica închiderile dure, măsurile de carantină și testele, pe care le-a abandonat aproape toate în mod brusc luna trecută, ceea ce a dus la o creștere a numărului de cazuri noi care au solicitat resursele medicale până la limită. Partidul nu permite nicio critică directă și impune limite stricte în ceea ce privește libertatea de exprimare.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Compania va continua să intensifice investigarea și curățarea tuturor tipurilor de conținut ilegal și să creeze un mediu comunitar armonios și prietenos pentru majoritatea utilizatorilor”, a precizat Sina Weibo într-o declarație datată joi.

Criticile s-au concentrat în mare parte asupra restricțiilor de călătorie pe termen nelimitat, în urma cărora oamenii au fost închiși în casele lor timp de săptămâni întregi, uneori fără hrană adecvată sau asistență medicală. Furia a fost, de asemenea, exprimată în legătură cu cerința ca orice persoană care ar fi putut fi testată pozitiv sau care a fost în contact cu o astfel de persoană să fie internată pentru observație într-un spital de campanie, unde supraaglomerarea, hrana și igiena precare au fost frecvent invocate.

Costurile sociale și economice au provocat în cele din urmă proteste de stradă rare în Beijing și în alte orașe, influențând probabil decizia partidului de a atenua rapid cele mai stricte măsuri.

China se confruntă acum cu o creștere a numărului de cazuri și spitalizări în marile orașe și se pregătește pentru o răspândire și mai mare în zonele mai puțin dezvoltate, odată cu începerea aglomerației de călătorii de Anul Nou Lunar, care va începe în zilele următoare. În timp ce zborurile internaționale sunt în continuare reduse, autoritățile spun că se așteaptă ca numărul călătoriilor interne cu trenul și cu avionul să se dubleze față de aceeași perioadă a anului trecut, aducând cifrele generale aproape de cele din perioada sărbătorilor din 2019, înainte ca pandemia să lovească.

Ministerul Transporturilor a cerut vineri călătorilor să reducă călătoriile și adunările, în special dacă în acestea sunt implicate persoane în vârstă, femei însărcinate, copii mici și persoane cu afecțiuni de bază.

De asemenea, persoanele care utilizează transportul public sunt îndemnate să poarte măști și să acorde o atenție deosebită sănătății și igienei personale, a declarat vicepremierul Xu Chengguang reporterilor în cadrul unei ședințe de informare. Cu toate acestea, China merge înainte cu un plan de a pune capăt carantinei obligatorii pentru persoanele care sosesc din străinătate începând de duminică.

Beijingul intenționează, de asemenea, să renunțe la cerința ca elevii din școlile din oraș să aibă un test COVID-19 negativ pentru a intra în campus atunci când cursurile se vor relua pe 13 februarie, după vacanța de sărbători. Deși școlilor li se va permite să mute cursurile online în cazul apariției unor noi focare, acestea trebuie să revină la instruirea în persoană cât mai curând posibil, a declarat vineri, într-o declarație, biroul de educație al orașului.