China trimite militari și medici la Shanghai pentru a testa 26 de milioane de locuitori pentru COVID

sursă foto - Twitter
  • Creșterea sprijinului de stat pentru Shanghai are loc în condițiile în care orașul se confruntă cu cerințele strategiei de curățare dinamică a țării.
  • Luni, un oficial din Shanghai, Wu Qianyu, a declarat într-o conferință de presă că copiii pot fi însoțiți de părinți dacă și aceștia sunt infectați.
  • Presiunea asupra celor din sistemul de sănătate al orașului și a membrilor Partidului Comunist a fost, de asemenea, mare, aceștia lucrând non-stop pentru a gestiona izolarea orașului și pentru a face față frustrărilor locuitorilor.

China a trimis armata și mii de muncitori din domeniul sănătății în Shanghai pentru a ajuta la efectuarea testelor COVID-19 pentru toți cei 26 de milioane de locuitori, în timp ce cazurile au continuat să crească luni. Unii locuitori s-au trezit înainte de răsărit pentru ca cei din domeniul sănătății să le preleveze probe de gât în cadrul testelor de acid nucleic în complexele lor de locuințe.

Armata Populară de Eliberare (APL) a trimis duminică la Shanghai peste 2.000 de membri ai personalului medical din cadrul armatei, marinei și forțelor de sprijin logistic comun, a raportat un ziar al forțelor armate.

Peste 10.000 de lucrători din domeniul sănătății din provincii precum Jiangsu, Zhejiang și Beijing au sosit la Shanghai, potrivit rapoartelor presei de stat, care i-au arătat sosind, cu valizele încărcate și mascați, cu trenuri de mare viteză și avioane. Este cel mai mare răspuns de sănătate publică din China de când a început focarul inițial de COVID-19 din Wuhan, unde virusul COVID-19 a fost descoperit pentru prima dată la sfârșitul anului 2019. Consiliul de Stat a declarat că PLA a trimis atunci peste 4.000 de membri ai personalului medical în provincia Hubei, unde se află Wuhan.

Shanghai, care a început o carantină în două etape la data de 28 martie, care a fost extinsă pentru a verifica toți locuitorii, a raportat 8.581 de cazuri asimptomatice de COVID-19 și 425 de cazuri simptomatice de COVID pentru data de 3 aprilie. De asemenea, le-a cerut rezidenților să se autotesteze duminică.

Chiar dacă numărul de cazuri este mic în comparație cu standardele mondiale, orașul a devenit un centru de testare pentru strategia de eliminare a bolii din China, bazată pe testarea, depistarea și punerea în carantină a tuturor cazurilor pozitive și a contacților apropiați ai acestora.

Țara dispune de 12.400 de instituții capabile să proceseze testele de la până la 900 de milioane de persoane pe zi, a declarat luna trecută un înalt oficial chinez din domeniul sănătății.

În China se utilizează în principal testarea în comun, un proces în care până la 20 de probe de tampon sunt amestecate pentru o procesare mai rapidă.