• Peste 14 milioane de locuitori din Shanghai au făcut teste de antigen, a anunțat duminică Comisia Municipală de Sănătate din Shanghai.
  • La începutul acestei luni, o mulțime de oameni din orașul Shenyang, situat în nord-estul țării, a lovit geamurile unei piețe de haine în timp ce își exprima frustrarea față de testarea COVID-19.
  • China a raportat un total de 4.448 de noi infecții asimptomatice pe 26 martie.

Shanghai, centrul financiar al Chinei, a anunțat că va impune carantina în oraș în două etape pentru a efectua testele COVID-19 pe o perioadă de nouă zile, după ce a raportat un nou record zilnic de infecții asimptomatice. Autoritățile au declarat duminică că vor împărți orașul Shanghai în două pentru acest exercițiu, folosind ca ghid râul Huangpu, care traversează orașul. Cartierele de la est de râu și unele de la vestul acestuia vor fi închise și testate între 28 martie și 1 aprilie. Celelalte zone vor fi blocate și testate între 1 și 5 aprilie.

Transportul public, inclusiv serviciile de ride-hailing în aceste zone va fi suspendat atunci când acestea vor fi blocate, a declarat guvernul orașului pe contul său oficial WeChat, adăugând că vehiculele neaprobate nu vor fi permise pe drumuri.

De asemenea, a precizat că toate companiile și fabricile vor suspenda producția sau vor lucra de la distanță în timpul carantinei, în afară de cele implicate în oferirea de servicii publice sau în furnizarea de alimente. „Publicul este rugat să sprijine, să înțeleagă și să coopereze cu activitatea de prevenire și control al epidemiilor din oraș și să participe la testarea acidului nucleic într-un mod ordonat”, a adăugat guvernul.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Shanghai se luptă de aproape o lună cu o nouă creștere a COVID-19 și sâmbătă a raportat cel mai mare număr zilnic de cazuri de la retragerea epidemiei inițiale din China. Orașul a înregistrat 2.631 de cazuri noi asimptomatice, care au reprezentat aproape 60% din totalul cazurilor noi asimptomatice din China în acea zi, plus 47 de cazuri noi cu simptome.

În timp ce numărul de cazuri din Shanghai rămâne modest în comparație cu standardele globale, orașul de 26 de milioane de locuitori a devenit un teren de testare pentru strategia „zero-COVID” a Chinei, în încercarea de a ține sub control varianta Omicron, foarte contagioasă.

Anterior, autoritățile din Shanghai au rezistat unei închideri extinse a orașului pentru a evita destabilizarea economiei sale și au optat pentru o abordare mai personalizată de tip „slicing and gridding”, care presupune verificarea cartierelor unul câte unul.