• În 2022, doar 115,7 milioane de călătorii transfrontaliere au fost efectuate în și din China.
  • Zonele din China care nu aveau nevoie de vize înainte de pandemie vor reveni la intrarea fără vize.
  • Va fi reluată intrarea fără vize în centrul de producție din sudul Guangdong pentru străinii din Hong Kong și Macao.

China a declarat că va începe să elibereze din nou toate categoriile de vize pentru străini începând de miercuri, renunțând la ultima măsură de control transfrontalier impusă în urmă cu trei ani pentru a se proteja împotriva răspândirii COVID-19.

Măsura, care vine după ce luna trecută autoritățile au declarat victoria asupra unei creșteri recente a virusului, este de așteptat să ajute la revigorarea unei economii de 17 trilioane de dolari care a suferit anul trecut una dintre cele mai scăzute rate de creștere din aproape jumătate de secol. Zonele din China care nu aveau nevoie de vize înainte de pandemie vor reveni la intrarea fără vize, a declarat marți ministerul de externe. Aceasta va include insula turistică sudică Hainan și navele de croazieră care trec prin portul Shanghai.

De asemenea, va fi reluată intrarea fără vize în centrul de producție din sudul Guangdong pentru străinii din Hong Kong și Macao. Ministerul a mai spus că străinii care dețin vize eliberate înainte de 28 martie 2020 și care se află încă în termenul de valabilitate vor putea, de asemenea, să intre în China.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

China, care și-a retras în ianuarie avertismentul adresat cetățenilor împotriva călătoriilor în străinătate, a adăugat, de asemenea, alte 40 de țări pe lista sa pentru care sunt permise tururile de grup, ridicând numărul total de țări la 60.

Totuși, lista exclude în continuare Japonia, Coreea de Sud, Australia și Statele Unite. În 2022, doar 115,7 milioane de călătorii transfrontaliere au fost efectuate în și din China, iar străinii au reprezentat aproximativ 4,5 milioane.