• Ministrul de externe din China a sugerat că laboratorul din Wuhan ar trebui să primească Premiul Nobel
  • „Oamenii de ştiinţă din Wuhan au fost primii care au detectat secvenţa genică a coronavirusului, dar asta nu înseamnă că Wuhan a fost sursa virusului”
  • Jurnalistul Jazz Shaw a declarat că prima oară a crezut că este „o glumă proastă”

Ministrul de externe din China a sugerat că laboratorul din Wuhan ar trebui să primească Premiul Nobel, iar mesajul este susţinut şi de publicaţiile mass-media administrate de China, relatează Fox News.

Doctorul Shi Zhengli, un cunoscut virolog din China, a negat că laboratul din Wuhan ar fi fost sursa coronavirusului, într-un interviu acordat săptămâna trecută pentru New York Times.

Profitând de interviu, publicaţia chineză Global Times a contactat purtătorul de cuvânt al ministrului de externe, Zhao Lijian, pentru a comenta afirmaţiile lui Zhengli.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

„Oamenii de ştiinţă din Wuhan au fost primii care au detectat secvenţa genică a coronavirusului, dar asta nu înseamnă că Wuhan a fost sursa virusului”, a declarat ministerul de externe.

„Dacă prima publicaţie a unei secvenţe de virus este acuzată că ar fi sursa coronavirusului, atunci profesorul Luc Antoine Montagnier, care a descoperit HIV, ar trebui să fie cauza pandemiei globale de SIDA, nu câştigătorul Premiului Nobel pentru medicină”, a mai spus Zhao.

„Faptul că guvernul chinez insistă asupra faptului că Institutul de Virologie din Wuhan merită premiat este un alt indicator că intenţionează să nu schimbe nimic în urma pandemiei”, a scris jurnalistul Jim Geraghty.

De altfel, jurnalistul Jazz Shaw a declarat că prima oară a crezut că este „o glumă proastă”.