• Un virusolog chinez respinge acuzaţiile despre originea COVID-19.
  • Shi Zhengli: „Cum naiba pot să aduc dovezi despre ceva pentru care nu există nicio dovadă?
  • Cercetătoarea a dezminţit și informaţiile potrivit cărora trei cercetători de la institutul Wuhan au fost infectați cu COVID-19 înainte de apariția focarului.

Un virusolog chinez și director al unuia dintre laboratoarele Institutului de Virusologie Wuhan a negat teoria potrivit căreia virusul care a declanșat pandemia COVID-19 ar fi putut scăpa din laboratorul său.

Shi Zhengli, la conducerea laboratorului de înaltă securitate P3 (pentru „agent patogen de clasa 3”) de la institutul Wuhan, care studiază multe virusuri, printre care coronavirusurile, a răspuns jurnalului american prin telefon şi e-mail.

„Cum naiba pot să aduc dovezi despre ceva pentru care nu există nicio dovadă? Cum a ajuns lumea să toarne cu mizerie asupra unui om de știință inocent „, a răspuns ea furioasă, dorind mai apoi să continue prin e-mail.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Potrivit New York Times, Shi Zhengli a răspuns apoi cu o negaţie insistentă atunci când a fost întrebată dacă laboratorul său a avut în posesia sa o tulpină a noului coronavirus înainte de pandemie.

Totodată, ea a dezminţit informaţiile, publicate în presa americană, potrivit cărora trei cercetători de la institutul Wuhan au fost internaţi în noiembrie 2019, fiind infectați cu COVID-19 înainte de apariția focarului.

Refuzul Chinei de a permite o investigație independentă în laboratorul lui Shi Zhengli face dificilă validarea afirmațiilor virusologului. Totodată, astfel se alimentează suspiciunile cu privire la modul în care pandemia a izbucnit exact în orașul care găzduiește un institut cunoscut pentru cercetările coronavirusurilor de lilieci.

Doi experți americani susțin că laboratorul din Wuhan este cunoscut pentru faptul că realizează experimente de „câștig de funcție”, prin care cercetătorii încearcă în mod intenționat să crească letalitatea virusurilor.