• Criptomonedele nu sunt văzute ca fiind ceva bun.
  • Acestea „nu fac parte din sistemul bancar tradițional”.
  • Unele companii rusești încearcă să transforme rublele în criptoactive.

Christine Lagarde anunță că sancțiunile impuse Rusiei vor putea fi evitate cu ajutorul criptoactivelor. Cu toate acestea, criptomonedele nu sunt văzute ca fiind o investiție bună, deoarece „nu fac parte din sistemul bancar tradițional”.

„Criptoactivele mă preocupă cel mai mult în contextul crizei cu Rusia”, a afirmat Christine Lagarde, potrivit cotidianului Le Figaro, la un forum pe tema inovării organizat de Banca pentru Soluţionări Internaţionale.

„Reprezintă criptoactivele o ameninţare? Da. Întrucât nu fac parte din sistemul bancar tradiţional. Sunt utilizate ca mijloace de evitare a sancţiunilor decise de numeroase ţări împotriva Rusiei. Anumite companii ruse încearcă, în mod evident, să transforme ruble în criptoactive”, a subliniat preşedintele Băncii Centrale Europene.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Uniunea Europeană, Alianţa Nord-Atlantică şi Grupul G7 au impus Rusiei sancţiuni masive, inclusiv la nivel financiar, din cauza invaziei militare în Ucraina, conform Mediafax.

UE îi avertizează pe investitorii în criptomonede. Aceștia ar putea pierde toţi banii

Consumatorii riscă să îşi piardă toţi banii investiţi în criptomonede şi ar putea cădea pradă escrocheriilor, au declarat, într-o declaraţie comună, organismele de supraveghere a valorilor mobiliare, a băncilor şi a asigurărilor din UE.

Consumatorii se confruntă cu posibilitatea foarte reală de a-şi pierde toţi banii investiţi dacă achiziţionează aceste active”, au afirmat cele trei autorităţi ale UE într-un comunicat.

Aceasta marchează o rafală de avertismente directe adresate consumatorilor cu privire la criptoactive de către autorităţile UE, precizând că aceştia nu au nicio protecţie sau recurs la despăgubiri în temeiul legislaţiei UE în vigoare privind serviciile financiare, potrivit Reuters

Autorităţile de reglementare sunt din ce în ce mai îngrijorate de faptul că tot mai mulţi consumatori cumpără 17.000 de criptoactive diferite, inclusiv bitcoin şi ether, care reprezintă 60% din piaţă, fără a fi pe deplin conştienţi de riscuri, au declarat autorităţile de reglementare.