• Doi angajați ai unui centru de detenție preventivă Rostov au fost luați ostatici.
  • Aceștia au declarat că sunt susținători ai ISIS.
  • Deținuții care sunt implicați în luarea ostaticilor sunt acuzați de terorism.

Forțele speciale ruse au eliberat duminică doi gardieni ai închisorii și au împușcat șase deținuți având legături cu gruparea militantă Statul Islamic, care i-au luat ostatici pe gardieni într-un centru de detenție din orașul Rostov, din sud, a declarat presa rusă, scrie Reuters.

Aceștia au declarat că sunt susținători ai ISIS, a raportat duminică canalul Baza Telegram, care are surse din forțele de ordine ruse.

Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia anunțase înainte că doi angajați ai unui centru de detenție preventivă Rostov au fost luați ostatici. „Instituția funcționează ca de obicei, situația este sub control”, a scris Serviciul Federal într-un mesaj pe Telegram.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Serviciul Federal a adăugat că agențiile de aplicare a legii au fost chemate la fața locului. Agenția de presă de stat RIA din Rusia a raportat, citând surse neidentificate, că deținuții care sunt implicați în luarea ostaticilor angajați sunt acuzați de terorism. Traficul rutier în jurul centrului a fost limitat, au informat agențiile ruse.

Citește și