• Chiar dacă boala nu provoacă „o anxietate enormă în rândul homosexualilor, „toată lumea a decis să meargă să se vaccineze deodată.
  • Ideea este de a corela numărul de doze furnizate cu cele administrate.
  • O farmacie a rezervat 130 de locuri pentru săptămâna aceasta.

Uşor accesibilă, aproape de gări, farmaciile au fost alese pentru urmărirea pacienţilor care fac deja tratamente pentru HIV sau prevenţie, a spus farmacistul Fabien Florack, conform AFP. Patrick (nume fictiv), în vârstă de 45 de ani, a fost unul dintre primii oameni care au fost vaccinaţi împotriva variolei maimuței la faţa locului, după ce sâmbătă a renunţat la ser din cauza cozilor lungi dintr-un centru de vaccinare.

„Nu este o idee bună să aştepţi să ţi se administreze vaccinul împotriva variolei maimuței. Infecţiile apar foarte repede, chiar dacă nu te comporţi într-un mod cu risc ridicat”, a spus el.

Potrivit acestuia, „în comunitatea gay, există o realitate a întâlnirilor uşoare. Deşi boala nu provoacă „o anxietate enormă în rândul homosexualilor, „toată lumea a decis să meargă să se vaccineze deodată, explică el.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Trei dintre prietenii săi sunt în prezent infectaţi, iar un altul a fost spitalizat timp de 10 zile. Farmacia a rezervat 130 de locuri pentru săptămâna aceasta, care au fost ocupate rapid, şi se pregăteşte să facă 200 de vaccinări săptămâna viitoare.

„Astăzi nu ducem lipsă de doze, dar ideea este de a corela numărul de doze furnizate cu cele administrate de vaccin pentru variola maimuței, insistă Fabien Florack. Vaccinul poate fi păstrat la -80°C şi doar 14 zile după decongelare.