• Statele Unite vor declara variola maimuţei urgenţă de sănătate publică, potrivit Washington Post.
  • Administraţia preşedintelui american Joe Biden intenţionează să declare epidemia de variolă a maimuţei ca fiind urgenţă de sănătate publică, încă de joi, relatează Washington Post, citând surse neidentificate.
  • Declaraţia ar urma să vină din partea secretarului pentru Sănătate şi Servicii Umane, Xavier Becerra, care este aşteptat să discute planul în cadrul unei şedinţe de informare după-amiaza.

Statele Unite vor declara variola maimuţei urgenţă de sănătate publică, potrivit Washington Post.
Administraţia preşedintelui american Joe Biden intenţionează să declare epidemia de variolă a maimuţei ca fiind urgenţă de sănătate publică, încă de joi, relatează Washington Post, citând surse neidentificate.

Declaraţia ar urma să vină din partea secretarului pentru Sănătate şi Servicii Umane, Xavier Becerra, care este aşteptat să discute planul în cadrul unei şedinţe de informare după-amiaza.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat deja de luni stare de urgenţă din cauza variolei maimuţei, într-o măsură menită să consolideze eforturile de vaccinare pentru a încetini răspândirea unei epidemii care a infectat peste 5.800 de americani.

Recomandări

SZIJJARTO APĂRĂ LUMEA DE UN RĂZBOI MONDIAL
SCHOLZ ESTE DE ACORD CU MACRON
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

California, cel mai populat stat al naţiunii, a confirmat 827 de cazuri de variola maimuţei până luni, al doilea cel mai mare număr de cazuri după cele 1.390 de infecţii din New York.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat deja variola maimuţei urgenţă sanitară globală. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spunea că în Europa riscul de transmitere este considerat ridicat.

Şi Australia a declarat variola maimuţei o „boală transmisibilă de importanţă naţională”.