• Agenția britanică de securitate sanitară precizează că, până la 25 iulie, în Marea Britanie s-au înregistrat 2.367 de cazuri confirmate.
  • Pentru a încetini răspândirea bolii, OMS îi sfătuiește pe bărbații homosexuali să își limiteze numărul de parteneri sexuali.
  • Simptomele virusului includ leziuni genitale unice și răni la nivelul gurii sau anusului, în timp ce site-ul NHS enumeră temperatura ridicată, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, glande umflate, frisoane și epuizare.

Spania a raportat primul deces legat de variola maimuței, fiind primul cunoscut în Europa și al doilea în afara Africii în cadrul actualului focar de infecție. Ministerul Sănătății din această țară a confirmat astăzi decesul.

Brazilia a raportat vineri dimineață primul deces legat de variola maimuței în afara continentului african în cadrul actualei epidemii. În cel mai recent raport al său, Ministerul spaniol al Sănătății a declarat că au fost confirmate 4.298 de cazuri în țară.

Dintre cei 3.750 de pacienți despre care deținea informații, acesta a precizat că 120 au fost spitalizați – reprezentând 3,2% – și unul a murit, fără a oferi detalii suplimentare. La începutul acestei luni, șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat epidemia de variola maimuței drept o urgență de sănătate globală.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, în timp ce riscul la nivel global este moderat, în Europa este ridicat. Declarația OMS este menită să declanșeze un răspuns internațional la epidemie, care ar putea debloca finanțarea și schimbul de vaccinuri.

Variola maimuței este foarte greu de contractat de la o persoană infectată și se ia în special de la animale sălbatice infectate din vestul Africii Centrale. Boala poate fi transmisă de la o persoană la alta prin contact fizic strâns, inclusiv prin relații sexuale, și este cauzată de virusul variolei maimuțelor. Bărbații homosexuali și bisexuali sunt afectați în mod disproporționat de răspândirea virusului, 98% dintre cei infectați provenind din acest grup.