• Primarul din Kaikoura a declarat că accidentul s-a produs probabil din cauza unei balene care a ieșit la suprafață sub barcă și a provocat răsturnarea acesteia.
  • Unsprezece persoane se aflau la bordul vasului în momentul în care acesta s-a răsturnat.
  • Se presupune că o balenă a ieșit la suprafață de sub barcă și a răsturnat-o.

Cinci persoane ar fi murit după ce o ambarcațiune din Noua Zeelandă s-a răsturnat, se pare că în urma unei coliziuni cu o balenă, a anunțat presa locală. Radiodifuzorul public neozeelandez RNZ (Radio New Zealand) a relatat sâmbătă că ambarcațiunea s-a răsturnat în largul golfului Goose Bay, în apropiere de orașul Kaikoura din Insula de Sud.

Unsprezece persoane se aflau la bordul vasului în momentul în care acesta s-a răsturnat, iar cinci cadavre au fost recuperate ulterior de către lucrătorii serviciilor de urgență, a relatat RNZ, citând poliția locală. Șase persoane au fost salvate.

Poliția a declarat că barca s-a răsturnat în urma unei coliziuni, dar nu a putut confirma cu ce s-a ciocnit, a relatat radiodifuzorul. Primarul din Kaikoura, Craig Mackle, a declarat pentru agenția de știri The Associated Press că marea era calmă în momentul accidentului și că se presupune că o balenă a ieșit la suprafață de sub barcă și a răsturnat-o.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Mackle a declarat că în zonă se aflau spermatozoizi și, de asemenea, câteva balene cu cocoașă care treceau prin zonă în acel moment. Barca care s-a răsturnat fusese închiriată de un grup de femei.
Kaikoura este o destinație populară de observare a balenelor. Fundul mării coboară abrupt de pe coastă, ceea ce face ca apele să fie adânci în apropierea țărmului.

O serie de întreprinderi din zonă oferă excursii cu barca sau cu elicopterul pentru ca turiștii să poată vedea de aproape balenele, delfinii și alte creaturi marine. Poliția a precizat într-o declarație că a răspuns la un incident în care o barcă s-ar fi răsturnat și că a închis o rampă pentru ambarcațiuni de la utilizarea publică.

Ei nu au oferit imediat mai multe detalii. RNZ a precizat că un inspector al Noii Zeelande Maritime se deplasează în oraș pentru a participa la anchetă.