• Tânărul care a deschis focul și a ucis opt persoane într-o zonă rurală din apropierea orașului sârb Mladenovac în noaptea de joi spre vineri a fost arestat.
  • Uros B., în vârstă de 21 de ani, a fost găsit vineri dimineață în Kragujevac, la aproximativ 60 de kilometri de locul faptei.
  • Împușcăturile sângeroase sunt extrem de rare în Serbia, care are o legislație foarte strictă privind armele de foc.

Un suspect a fost arestat după ce opt persoane au fost ucise și cel puțin 10 au fost rănite în cel de-al doilea atac armat în masă din Serbia din această săptămână, a anunțat presa de stat, scrie BBC.

Atacatorul a tras cu o armă automată dintr-un vehicul în mișcare în apropierea unui sat situat la 60 km sud de Belgrad.

Potrivit unor informații anterioare, autorul atacului era urmărit.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Miercuri, un adolescent a ucis nouă persoane la o școală din Belgrad, fiind cel mai grav atac armat pe care țara l-a avut în ultimii ani.

Vineri dimineață, presa sârbă a anunțat că forțe speciale ale poliției au ajuns în satele Mladenovac și Dubona, unde a avut loc cel mai recent schimb de focuri de armă.

Fotografii de la fața locului arată polițiști care opresc mașinile la punctele de control în timp ce încearcă să îl localizeze pe atacator. De asemenea, un elicopter, drone și mai multe patrule de poliție l-au căutat pe suspect în zona din jurul localității Dubona.

Rapoartele din presa locală spun că un bărbat în vârstă de 20 de ani a început să tragă în oameni cu o armă automată după ce s-a certat cu un ofițer de poliție într-un parc din Dubona, joi seara.

Bărbatul ar fi continuat apoi să tragă în oameni dintr-o mașină, omorând cel puțin opt persoane și rănind multe altele.

Toate persoanele rănite internate în spital erau născute după anul 2000, a anunțat postul de televiziune sârb RTS.

Două persoane în vârstă de 21 și 23 de ani au fost operate, dar rămân în stare critică.

Ministrul sănătății, Danica Grujičić, și șeful Agenției de Informații de Securitate, Aleksandar Vulin, s-ar fi deplasat în zonă în primele ore ale zilei de vineri.

Miercuri, un băiat în vârstă de 13 ani a împușcat mortal opt colegi de la școala sa din Belgrad, precum și un agent de securitate. Aceasta a determinat guvernul sârb să propună restricții mai stricte privind deținerea de arme.

Împușcăturile în masă sunt extrem de rare în Serbia, care are o legislație foarte strictă privind armele de foc, dar numărul de posesie de arme de foc în această țară este unul dintre cele mai ridicate din Europa.

Balcanii de Vest sunt inundate de arme ilegale în urma războaielor și tulburărilor din anii 1990. În 2019, s-a estimat că în Serbia există 39,1 arme de foc la 100 de persoane – al treilea cel mai mare număr din lume, după SUA și Muntenegru.