• Opt persoane au fost ucise și cel puțin 10 au fost rănite într-un al doilea schimb de focuri de armă în orașul Mladenovac, la sud de Belgrad.
  • Împușcăturile au avut loc la mai puțin de 48 de ore după ce un băiat de 13 ani a împușcat mortal nouă persoane și a rănit șapte într-o școală din Belgrad.
  • Ministrul de interne Bratislav Gasic a descris ultimul schimb de focuri de armă ca fiind un „act terorist”.

Opt persoane au fost ucise și cel puțin 10 au fost rănite într-un schimb de focuri de armă în orașul Mladenovac, la sud de Belgrad, a anunțat presa locală, iar poliția a instalat baraje rutiere în căutarea atacatorului, scrie Reuters.

Împușcăturile au avut loc la mai puțin de 48 de ore după ce un băiat de 13 ani a împușcat mortal nouă persoane și a rănit șapte într-o școală din Belgrad, înainte de a se preda.

Ministrul de interne Bratislav Gasic a descris ultimul schimb de focuri de armă ca fiind un „act terorist”, a relatat portalul de știri sârb Telegraf, fără a oferi mai multe detalii. Poliția sârbă a lansat o căutare, denumită Operațiunea Whirlwind, pentru un suspect în vârstă de 21 de ani, identificat doar ca U.B.

Recomandări

ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Potrivit presei locale, după o ceartă în apropierea unei școli din Mladenovac, la 42 km sud de Belgrad, suspectul s-a întors cu o pușcă de asalt, a deschis focul și a continuat să tragă la întâmplare asupra unor persoane aflate într-o în mișcare.

Cum se desfășoară căutarea

În apropiere de satul Dubona, nu departe de Mladenovac, un martor Reuters a văzut polițiști înarmați până-n dinți care au stabilit un punct de control și au percheziționat traficul. De asemenea, un elicopter, drone și mai multe patrule de poliție l-au căutat pe suspect printre dealurile și pădurile din jurul Dubona. Postul de televiziune N1 a raportat că răniții au fost transportați la un spital din Mladenovac și la Spitalul Universitar din Belgrad.

Serbia are o cultură înrădăcinată a armelor de foc, în special în zonele rurale, dar și legi stricte privind controlul armelor de foc. Armele automate sunt ilegale și, de-a lungul anilor, autoritățile au oferit mai multe amnistii celor care le predau. Cu toate acestea, țara, precum și restul Balcanilor de Vest, este inundată de arme și muniții de tip militar care au rămas în mâini private după războaiele din anii 1990.

Citește și