• Cabinetul politic și de securitate israelian a aprobat ieri extinderea operațiunii militare de la Rafah, scrie Walla.
  • Benjamin Netanyahu a promis că Israelul va continua atacul în Rafah, sfidând amenințările SUA de a restricționa și mai mult livrările de arme dacă forțele israeliene vor continua ofensiva asupra orașului din sudul Fâșiei Gaza.
  • Cabinetul a aprobat reînnoirea mandatului echipei de negocieri pentru eliberarea pentru a promova discuțiile, Ben Gabir și Smotritz s-au opus.

Cabinetul de securitate al Israelului a aprobat „extinderea zonei de operațiuni” a forțelor israeliene în Rafah, scrie Axios citând trei surse.

Două dintre sursele anonime au declarat că aceasta ar fi o „extindere măsurată” care nu a depășit linia roșie a președintelui american Joe Biden, în timp ce a treia a spus că ar putea fi văzută ca o încălcare a limitelor.

La începutul acestei săptămâni, Biden a declarat că SUA sunt în continuare angajate în apărarea Israelului și că vor furniza interceptoare de rachete și alte arme defensive, dar, dacă forțele israeliene invadează Rafah, „nu vom furniza armele și obuzele de artilerie”.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
MANDATUL LUI ZELENSKI EXPIRĂ
MOARTEA LUI RAISI STÂRNEȘTE REACȚII DIVERSE

De asemenea, cele trei surse au declarat pentru Axios că cabinetul a instruit negociatorii israelieni să continue eforturile pentru a ajunge la un acord captiv și să încerce să formuleze o nouă inițiativă care să ducă la un progres, miniștrii de extremă dreapta Itamar Ben-Gvir și Bezalel Smotrich votând împotriva acestei decizii.

Citește și