• Patru membri ai grupului extremist Proud Boys, printre care și fostul său lider Enrique Tarrio, au fost condamnați joi pentru conspirație teroristă.
  • Fostul lider Enrique Tarrio se numără printre cei patru membri ai grupării de extremă-dreapta din SUA condamnați după un proces care a durat aproape patru luni.
  • Conspirația cu caracter terorist este rareori folosită, dar a devenit acuzația centrală împotriva inculpaților Proud Boys.

Patru membri ai grupului extremist Proud Boys, printre care și fostul său lider Enrique Tarrio, au fost condamnați joi pentru conspirație sedicioasă pentru rolul lor în planificarea și conducerea atacului de la Capitoliu din 6 ianuarie, într-un efort disperat de a-l menține pe Donald Trump la putere după înfrângerea sa în alegerile din 2020, scrie The Guardian.

Verdictele pronunțate la tribunalul federal din Washington au marcat o victorie majoră pentru Departamentul de Justiție al SUA în ultimul dintre cazurile de conspirație sedicioasă legate de atacul de la 6 ianuarie. Anterior, procurorii au obținut condamnări împotriva membrilor Oath Keepers, un alt grup de extremă dreapta.

Conspirația cu caracter terorist este rareori folosită, dar a devenit acuzația centrală împotriva inculpaților Proud Boys după ce FBI i-a identificat ca având un rol crucial în sprijinirea asaltului asupra Capitoliului în încercarea de a întrerupe și de a opri certificarea rezultatelor electorale de către Congres.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

„Dovezile prezentate la proces au detaliat amploarea violențelor de la Capitoliu din 6 ianuarie și rolul central pe care acești inculpați l-au jucat în declanșarea evenimentelor ilegale din acea zi”, a declarat ulterior procurorul general Merrick Garland într-o conferință de presă la sediul departamentului de justiție.

Citește și