• Directorii Apple au estimat joi marje brute peste așteptările Wall Street.
  • Apple a anunțat că vânzările pentru al doilea trimestru fiscal, încheiat la 1 aprilie, au scăzut cu 2,5%.
  • Directorul financiar Luca Maestri a declarat că marja brută a Apple se va situa între 44% și 44,5%.

Directorii Apple Inc (AAPL.O) au estimat joi marje brute peste așteptările Wall Street, în ciuda faptului că au prezis o ușoară scădere a veniturilor în actualul trimestru fiscal al treilea al companiei, scrie Reuters.

Estimarea a fost făcută după ce Apple a raportat venituri și profituri în al doilea trimestru fiscal peste așteptările Wall Street, vânzările de iPhone crescând, iar vânzările de dispozitive portabile scăzând mai puțin decât se temeau analiștii, în ciuda unei scăderi continue a pieței de electronice de consum și a perspectivelor economice tulburi.

Apple a anunțat că vânzările pentru al doilea trimestru fiscal, încheiat la 1 aprilie, au scăzut cu 2,5%, la 94,84 miliarde de dolari, mai bine decât așteptările analiștilor, care estimau un declin de 4,4%, la 93 miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv. Profitul a fost stabil, la 1,52 dolari pe acțiune, față de estimările privind o scădere de 5,7%, la 1,43 dolari pe acțiune, potrivit datelor Refinitiv.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Directorul financiar Luca Maestri a declarat că marja brută a Apple se va situa între 44% și 44,5%, peste estimările de 43,7%, potrivit datelor Refinitiv. Dar el a mai spus că veniturile Apple vor scădea probabil ușor. Analiștii se așteptau la o creștere de 2,1%, la 84,7 miliarde de dolari, pentru al treilea trimestru fiscal al companiei, care se încheie în iunie.

Pentru moment, investitorii au părut mulțumiți, acțiunile crescând cu aproximativ 2% în tranzacțiile de după orele de tranzacționare după estimare.

Citește și