• Începe campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare.
  • Pe 9 iunie, alegi primarii, consilierii, locali, președinții de consiliu județean și consilierii județeni.
  • Campania electorală începe pe 10 mai, la ora 00.00 și se încheie pe 7 iunie, ora 07.00.

Începe campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare, care se va încheia pe 8 iunie, la ora 7 dimineața. Pe 9 iunie, alegi primarii, consilierii, locali, președinții de consiliu județean și consilierii județeni, dar și cei 33 de europarlamentari care vor reprezenta România în Parlamentul European.

Campania electorală începe pe 10 mai, la ora 00.00 și se încheie pe 7 iunie, ora 07.00. Votarea are loc duminică, 9 iunie, între ora 07.00 și ora 22.00. 18.023.414 de români își pot exercita dreptul de vot la alegerile locale și alegerile europarlamentare.

Alegătorii care la ora 22,00 se află în localul secţiei de vot pot să îşi exercite dreptul de vot. La alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie vor fi deschise 18.955 de secții de votare în România.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
MANDATUL LUI ZELENSKI EXPIRĂ
MOARTEA LUI RAISI STÂRNEȘTE REACȚII DIVERSE

„Astăzi a început la ora 07.00 campania electorală. Competitorii politici știu că trebuie să dezafecteze toată propaganda politică pe care au făcut-o până astă noapte la ora 00.00 și în campania electorală au voie să desfășoare numai anumite activități politico-electorale”, a explicat Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, la Aleph News.

Citește și