• Eduárd Novák este propunerea UDMR pentru Ministerul Tineretului şi Sportului.
  • Eduárd Novák este preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism şi fost campion şi medaliat paralimpic, participant la 4 ediţii ale Jocurilor Paralimpice.
  • Eduárd Novák: „Pot să fac lucruri grozave pentru sportul românesc.”

Eduárd Novák, propunerea UDMR pentru Ministerul Tineretului şi Sportului, medaliat paralimpic, spune că e convins că poate face lucruri grozave pentru sportul românesc, pe care şi-ar dori să îl ducă oriunde în lume.

UDMR a anunţat luni seara că propune pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului pe Eduárd Novák, cel care în prezent este preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism şi fost campion şi medaliat paralimpic, participant la 4 ediţii ale Jocurilor Paralimpice.

După anunţul făcut de UDMR, Eduárd Novák a scris pe pagina lui de Facebook că este bucuros că realizările lui de până acum, atât ca sportiv, cât şi ca mentor, au dus la această propunere.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

„Sunt extrem de onorat să fiu propunerea UDMR pentru Ministerul Sportului şi le mulţumesc pentru încredere. Mă bucur că toate eforturile şi realizările mele de până acum atât ca sportiv, cât şi ca mentor sau preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism m-au condus către această propunere.

Sunt conştient de munca pe care o presupune această funcţie, de provocările pe care le implică, dar sunt convins că pot, alături de echipa potrivită, să fac lucruri grozave pentru sportul românesc, pentru tinerii talentaţi şi pentru campionii noştri”, scrie Novák.

Novák a reuşit în ultimii ani să revitalizeze în România sportul cu bicicleta, tot mai multe competiţii de rang organizate la noi în ţară găsindu-şi loc în calendarul federaţiei internaţionale de profil.

El şi-ar dori să ducă sportul românesc oriunde în lume.

Rolul sportului în viaţa noastră, a fiecăruia, e esenţial, şi nu cred că există cineva care să conteste asta. Îmi doresc să îmi aduc contribuţia la stabilirea unei direcţii care să influenţeze pozitiv viitorul sportului românesc, iar dezvoltarea să fie elementul cheie regăsit în toate segmentele sportive.

Avem nevoie să cunoaştem mai mult ca oricând ce e fairplay-ul, să ne aplaudăm campionii, să îi încurajăm pe cei cu potenţial şi să ducem cât mai departe sportul românesc oriunde în lume”, mai spune el.