• Agenția de spionaj a Coreei de Sud a dezvăluit mai multe informații despre tânăra fotografiată alături de liderul nord-coreean la o lansare de rachetă.
  • NIS are un istoric incert în ceea ce privește confirmarea evoluțiilor din Coreea de Nord, una dintre cele mai secretoase națiuni din lume.
  • Unii analiști au declarat că apariția fetei la un sit de testare a rachetelor a arătat că Kim a fost încurajat de avansarea arsenalului său nuclear.

Fiica liderului nord-coreean Kim Jong-un, care a fost văzută recent pentru prima dată în public, este al doilea copil al acestuia, în vârstă de aproximativ 10 ani, a declarat marți agenția de spionaj a Coreei de Sud pentru politicieni.

Sâmbătă, Coreea de Nord a publicat fotografii ale domnului Kim la lansarea celei mai puternice rachete balistice intercontinentale a țării, numită Hwasong-17. El a fost însoțit de soția sa Ri Sol-ju și de „fiica lor iubită”, a relatat presa de stat.

Fata, despre care se crede că se numește Kim Ju-ae, a stat de mână cu Kim și a urmărit testul de pe o platformă de observare. În cadrul unei ședințe cu ușile închise la o comisie parlamentară, AP a raportat că Serviciul Național de Informații al Coreei de Sud, principala agenție de spionaj a țării, le-a spus politicienilor că, potrivit lui Yoo Sang-bum, unul dintre politicienii care au participat la întâlnire, fiica este al doilea copil al lui Kim și are aproximativ 10 ani.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

NIS a declarat că nu poate confirma comentariile legislatorilor. De obicei, acesta nu confirmă și nici nu infirmă conținutul informărilor sale private furnizate în parlament. NIS are un istoric incert în ceea ce privește confirmarea evoluțiilor din Coreea de Nord, una dintre cele mai secretoase națiuni din lume.

Unii analiști au declarat că apariția fetei la un sit de testare a rachetelor a arătat că Kim a fost încurajat de avansarea arsenalului său nuclear. Alții speculează că, dacă va continua să o ducă la evenimente publice majore, acest lucru ar putea sugera că ar putea să o considere un moștenitor anticipat.

Ar putea fi succesorul său?

Analiștii au declarat că este mult prea devreme pentru a spune dacă fetița este un succesor sau pur și simplu un simbol folosit pentru a-i asigura pe cetățeni că armele nucleare vor proteja copiii și vor fi monumente care vor fi transmise urmașilor noștri timp de generații”, așa cum a relatat presa de stat.

Chun Su-jin, autoarea sud-coreeană a unei cărți despre femeile lideri nord-coreene, a declarat că șansele ca elitele nord-coreene să o primească pe fiica lui Kim ca suverană sunt foarte mici.

Nu este pregătită să primească un lider de alt sex”, a spus ea. Kim pune în scenă doar o demonstrație că este un tată iubitor, nu doar un dictator brutal care trage cu rachete”.”