• Identitatea copiilor lui Kim este o sursă de interese externe puternice deoarece conducătorul în vârstă de 38 de ani nu și-a desemnat în mod public un moștenitor.
  • Când a dispărut din ochii publicului pentru o perioadă îndelungată în 2020, pe fondul unor zvonuri neconfirmate cu privire la problemele de sănătate, presa mondială voia să afle cine urma să conducă țara.
  • Familia Kim a condus Coreea de Nord cu o personalitate puternică, construită în jurul membrilor cheie ai familiei, încă de când bunicul lui Kim, Kim Il Sung, a fondat țara în 1948.

Coreea de Nord a dezvăluit-o pe fiica puțin cunoscută a liderului său Kim Jong Un la un sit de lansare a rachetelor, atrăgând atenția asupra unui membru din a patra generație a unei familii dinastice care conduce Coreea de Nord de peste șapte decenii.

Presa de stat din Nord a declarat sâmbătă că Kim a observat lansarea noului său tip de rachetă balistică intercontinentală împreună cu soția sa Ri Sol Ju, cu „fiica lor iubită” și cu alți oficiali în ziua precedentă. Kim a declarat că lansarea rachetei Hwasong-17 – cea mai lungă rachetă cu rază de acțiune și cu capacitate nucleară a Nordului – a dovedit că are o armă fiabilă pentru a limita amenințările militare conduse de SUA.

Principalul ziar Rodong Sinmun a publicat, de asemenea, o serie de fotografii în care Kim privește de la distanță racheta care se înalță cu fiica sa. Alte fotografii o arătau pe aceasta cu părul dat pe spate, purtând o jachetă albă și o pereche de pantofi roșii, în timp ce se plimba de mână cu tatăl ei lângă o rachetă uriașă aflată pe un camion de lansare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Este pentru prima dată când mass-media de stat din Coreea de Nord menționează fiica sau face publice fotografiile ei.

KCNA nu a oferit mai multe detalii despre ea, cum ar fi numele și vârsta. O mare parte din viața privată a lui Kim este încă necunoscută. Presa sud-coreeană a relatat că Kim s-a căsătorit cu Ri, o fostă cântăreață, în 2009, și că cei doi au trei copii care s-au născut în 2010, 2013 și 2017.

În 2013, după o călătorie la Pyongyang, Dennis Rodman, starul NBA retras din activitate, a declarat pentru ziarul britanic The Guardian că el și Kim au petrecut „momente de relaxare la mare” cu familia liderului și că a ținut-o în brațe pe fetița lui Kim, pe nume Ju Ae.