• Klaus Iohannis a semnat 99 de decrete pentru decorarea mai multor persoane
  • Ordinul și Medalia „Merit Sanitar” în grad de Cavaler a ajuns la Raed Arafat
  • Gabriela Mădălina Cenușă a primit Ordinul și Medalia Națională pentru Merit

Douăsprezece clase, câteva luni la MAI și o carieră la privat care nu prea are nici în clin, nici în mânecă cu medalia pe care a primit-o.

E povestea Mădălinei Gabriela Cenușă, a cărei poză face zilele astea înconjurul internetului. A primit Medalia Națională pentru Merit, clasa a III-a, un semn de recunoștință, obicei încă de pe vremea lui Ferdinand. A fost decorată de Iohannis, la sugestia lui Vela, pentru „rezultate remarcabile obținute în activitatea profesională în ministerul de Interne”.

A fost consilier onorific și la Cultură. A vândut detergenți cu pasiune în supermarket. S-a ocupat de zona de beauty, de automobile și a avut și un intership de reporter de noapte la o televiziune. Gabriela Cenușă a scris marți seară pe Facebook că… n-a reușit să termine Facultatea de Filosofie la Universitatea din București pentru că a muncit mult. De Medalia pentru Merit pe care a primit-o, a aflat chiar de la Vela. Apoi postarea Gabrielei Cenușă a dispărut de pe Facebook.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Gabriela Cenușă este referent din luna mai la Interne și s-a remarcat în mod deosebit, așa că fost decorată. Numai că, regulamentul, legal, a Medaliei pe care a primit-o Gabriela, stabilește că decorația o primesc cei care au funcții militare sau civile, timp de 5 ani.

Perioada poate fi redusă cu o treime, pentru cei care care au rezultate deosebite. Noi am încercat să o sunăm pe doamna Gabriela Cenușă, ca să ne interesăm totuși de meritul acesteia dar nu ne-a răspuns.

După ce am expus în premieră decorarea referentei de la Interne, situația a ajuns discutată intens pe rețele de socializare și în presă.

De 1 decembrie a plouat cu stele în România. Au primit ordine, medalii și grade de la Iohannis militari, medici, ofițeri din Armată, SIE, SRI, SPP, STS, polițiști, universități de medicină și farmacie. Nici un om de cultură nu a primit însă nicio decorație.

Au primit medalii și grade, 21 ofițeri de la SIE, 29 de la SPP, 27 de la STS, 24 de la SRI, iar în interne și armată a plouat cu grade și medalii. Decorația doamnei însă, este o insultă la adresa militarilor care nu au fost decorați.