O explozie, urmată de un incendiu și soldată cu un deces a avut loc în parcarea unui supermarket din municipiul Arad. Autoritățile au găsit la volanul autoturismului cadavrul carbonizat al unui bărbat. Este vorba de Ioan Crișan, om de afaceri arădean, patronul firmei piscicole Crimatex.

Ioan Crișan este un nume cunoscut în Arad. El este de asemenea, tatăl Laurei Bîlcea, fosta soție a deputatului Sergiu Bîlcea. Bărbatul avea 66 de ani și era patronul firmei piscicole Crimatex. Ioan Crișan deținea printre singurele crescătorii de somn african din Europa de Est, potrivit Adevărul. Bărbatul a lucrat 25 de ani ca electronist la Aeroport, s-a ocupat și de transporturi, apoi și-a transformat pasiunea pentru pescuit într-o afacere.

Bărbatul s-ar fi urcat la volanul mașinii în jurul orei 7:00, iar autoturismul a explodat când l-a pornit. Potrivit martorilor, explozia s-a auzit în mai multe cartiere din Arad. De asemenea, geamurile mașinilor din apropiere și ale blocurilor s-au spart. O echipa de criminaliști a fost trimisă de la București, pentru că se ia în calcul varianta unei crime. Autoritățile au transmis: „Cauza exploziei este în curs de stabilire”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cine era Ioan Crișan, omul de afaceri găsit carbonizat în mașina din Arad

  • Ioan Crișan deținea firma Crimatex din 1994, (care oficial se ocupa cu comerț cu amănuntul pește, și care este și firmă de transport internațional, transport rutier, de mărfuri și prin conducte, activități extracție petrol și gaze, prospecțiuni). Firmă pe profit: 14 angajați declarați, 12.000 de euro profit net declarat.
  • Deținea firma Primatex, firmă de transport rutier de mărfuri. În Primatex, Ioan Crișan era asociat cu fata sa, Oana Laura Bîlcea (fostă Oana Laura Crișan), fosta soție a deputatului PNL de Arad, Ovidiu Sergiu Bîlcea. În 2017, firma Primatex și-a completat obiectul de activitate cu brokeraj, activități ale agențiilor și brokerilor de asigurări, asistent în brokeraj. Firmă pe profit 2020: 4 angajați, 106.000 de euro profit net anual.
  • Ioan Crișan mai deținea și firma Crimatex Solar Energy SRL, unde era asociat cu un spaniol – Jose Camats Farre, din Tornabous/Lleida, care deține tot în Arad firma SC Beta Energy Group/parcuri fotovoltaice. Crișan era administrator al firmei de parcuri fotovoltaice/producție, transport și distribuție de energie electrică. Firma era pe pierdere.
  • Ioan Crișan a mai deținut și firma Variaș Parc Energy SRL, fiind asociat tot cu spaniolul Jose Camats Farre. Firma era tot de parcuri fotovoltaice/producție, transport și distribuție de energie electrică.
  • Fata lui, Oana Laura Crișan, a mai fost în firma SC Icirual 2003 SRL, tot din Arad, firmă de transport, din care s-a retras în 2007 și a lăsat-o soțului ei, deputatul PNL, Ovidiu Sergiu Bîlcea.