• O explozie a avut loc în parcarea unui supermarket din municipiul Arad
  • La volanul mașinii autoritățile au găsit cadavrul lui Ioan Crișan, afacerist din Arad
  • Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute
  • Pompier din Arad: „Nu am mai avut de-a face până acum cu o explozie urmată de un incendiu”.
  • Surse: Procurorii exclud o explozie întâmplătoare a mașinii omului de afaceri arădean.
  • Parchetul General a preluat cazul de la Arad.

UPDATE 20.55 Parchetul General a preluat cazul de la Arad

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică a preluat ancheta în cauza privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, în dimineața zilei de 29.05.2021.

Preluarea cauzei a avut în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave și pentru a se asigura soluționarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiție.

Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 din Codul penal, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin“, anunță Biroul de informare și relații publice.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

UPDATE 19:15 – Cosmin Andreica, liderul Sindicatului EUROPOL: „E clar că vorbim despre un asasinat“

E clar că vorbim despre un „asasinat la comandă“ în cazul exploziei mașinii omului de afaceri arădean, potrivit președintelui Sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica. El elimină ipoteza potrivit căreia autoturismul a suferit un scurt circuit.

UPDATE 16:19 – Surse: Procurorii exclud o explozie întâmplătoare a mașinii omului de afaceri arădean

Procurorii exclud o explozie întâmplătoare a mașinii omului de afaceri arădean Ioan Crișan, iar cercetările se fac in rem pentru omor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Surse judiciare au declarat că Parchetul General va prelua dosarul privind explozia mașinii omului de afaceri din Arad, Ioan Crișan. Un procuror ar putea pleca la Arad pentru cercetări și audieri, conform surselor.

UPDATE 15:00 – O martoră care lucra la magazinul de lângă locul incidentului a povestit ce s-a întâmplat

„Era aproape de ora 07:00. Ne pregăteam să deschidem magazinul. Colegii mei erau în spate, iar eu eram singura aici în față. În momentul în care a explodat, eu m-am speriat foarte tare. Am crezut că ceva de la bloc a explodat. Și după câteva secunde, după ce mi-am revenit și am venit aici în față, mașina era deja în flăcări, fumul foarte gros. A fost un zgomot foarte puternic”, a spus o martoră care lucra la magazinul lângă care a explodat mașina.

UPDATE 14:10 – Pompier din Arad: „Nu am mai avut de-a face până acum cu o explozie urmată de un incendiu”

Maior George Pleșca a explicat pentru Aleph News intervenția în cazul exploziei din Arad. El a precizat că din experiența în cadrul ISU Arad, nu au mai fost cazuri în care un autoturism să explodeze, apoi să urmeze un incendiu.

„Noi nu am mai avut până acum de-a face cu o explozie urmată de un incendiu. Am avut autoturisme care au ars, apoi a urmat și explozia. Dar nu este un caz ieșit din comun, din punctul de vedere al pompierilor, însă noi nu stabilim cauza exploziei. Există verificări și competențe pe care noi nu le avem. Au mai fost cazuri”, a spus Maior George Pleșca, ISU Arad.

UPDATE 13:10 – Sindicatul Europol a postat pe pagina de Facebook un video cu momentul exploziei

Sindicatul Europol a postat pe pagina de Facebook un video cu momentul în care mașina a explodat și numește acțiunea „Execuție în stil mafiot”.

UPDATE 12:50 – Reacția SRI în cazul omului de afaceri mort în explozie la Arad

SRI exclude ipoteza unui atentat terorist. „SRI participă la ancheta desfășurată de Poliția Română și împreună cu specialiștii de la Institutul Național de Criminalistică se realizează expertiza pirotehnică. Au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanțe au fost folosite și au facilitat aprinderea”, au transmis autoritățile.

UPDATE 11:00 – Cine este Ioan Crișan, afaceristul mort în explozie

Ioan Crișan este tatăl Laurei Bîlcea, fosta soție a deputatului Sergiu Bîlcea. Bărbatul avea 66 de ani și era patronul firmei piscicole Crimatex. Ioan Crișan deținea printre singurele crescătorii de somn african din Europa de Est

Știrea inițială

O explozie, urmată de un incendiu și soldată cu un deces a avut loc în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, anunță autoritățile locale. Conform unor surse locale, este vorba de Ioan Crișan, om de afaceri arădean, patronul firmei piscicole Crimatex.

ISU Arad anunță că în jurul orei 7, incidentul a fost sesizat prin apel la 112. La fața locului s-au deplasat polițiștii și un echipaj al pompierilor care au constatat că este vorba de despre un autoturism incendiat iar în interior se afla un bărbat decedat.

În momentul sosiri echipajelor de intervenție incendiul se manifesta cu violență si generalizat. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute. După stingerea incendiului a fost găsită în interiorul mașini o victimă.

Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus deplasarea, de urgență, la fața locului, a unor specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Direcției de Investigații Criminale, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, pentru a sprijini ancheta.

Echipa de specialiști este coordonată de adjunctul directorului Direcției de Investigații Criminale, comisar-șef de poliție Cristian Gheorghe.