• Ciolacu: PSD ar fi avut rezultate mai bune dacă nu intră la guvernare.
  • Ciucă îi cere guvernului liniște și stabilitate.
  • 16 politicieni din Olt au trecut de la PNL la PSD.

Sar scântei de la guvern – Rotativa PSDNL-ista merge cu frană de mâna trasă. Ciolacu e gata să părăsească oricând guvernul dacă rămâne singur.

Cu trupul la Roma și cu gândul rămas în România, Ciolacu a declarat că dacă colegii de la PNL se retrag de la guvernane, președintele Klaus Iohannis o să primească imediat și demisia lui. Asta pentru că nu vrea să conducă un guvern minoritar.

„Cel mai bine pentru mine şi colegii mei ar fi fost să nu intrăm la guvernare şi să nu facem această coaliţie. În acest moment cred că ori am fi avut alegeri anticipate când eram în pragul unei crize sociale (…), ori PSD ar fi avut cu cinci procente în faţă la alegeri.”

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Ciolacu a spus că PSD și-a asumat ca vă pierde electorat când a intrat la guvernare într-o perioada dificilă și crede că fară coaliția cu PNL ori aveam alegeri anticipate, ori PSD avea cu 5 procente mai mult în sodaje. Tot Ciolacu a ținut să le spună colegilor din PSD că nu i se pare normal să mai aibă pretenții pentru propriul premier.

„Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate. În politică, în guvern, în societate. Îndemn guvernanții care au uitat această motivație în ultimii ani să își reamintească de angajamentul lor (…) Să ne amintim ce le-am promis românilor. Nu am promis nimănui conflicte, nu asta e menirea noastră aici. Ne așteaptă încă multă muncă în următorii ani.”

După Ciolacu, a ieșit la atac și Ciucă care îi trage de mânecă pe oamenii din guvern care au uitat de stabilitate promisa la începutul mandatului. Ciucă vrea liniște și pace pentru că visează la un viitor strălucit pentru guvernul PSD-PNL, știe sigur că vin ani cu multă muncă.

Între timp, primarii și consilierii locali din țară fac și ei ce au văzut la șefii lor – se rotesc.

Doi primari, trei viceprimari și 11 consilieri locali PNL din Olt au ales treacă de partea fraților de la PSD, acum în preajma alegerilor. Politicienii spun că au plecat din PNL din cauza scandalurilor prea mari din filiala de la Olt.

Premierul Marcel Ciolacu susţine că, dacă liberalii vor decide să se retragă de la guvernare, el îşi va depune mandatul de prim-ministru.

”Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de trei ani şi jumătate, având un scor electoral de 20 la sută, şi ni se pare normal să avem în continuare prim-ministru sau anumite decizii, cred că este o abordare greşită”, adaugă el.

S-a supărat și Ciucă – a venit cu replica

„Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate. În politică, în guvern, în societate. Îndemn guvernanții care au uitat această motivație în ultimii ani să își reamintească de angajamentul lor, să își aducă aminte ce ne-am propus să realizăm pentru români și pentru țară, în vremuri complicate.

În contextul acestor zile, saturat de discurs politic, să nu uităm că suntem aici pentru oameni. Nu pentru noi și nu pentru funcții. Să ne amintim ce le-am promis românilor. Nu am promis nimănui conflicte, nu asta e menirea noastră aici.

Ne așteaptă încă multă muncă în următorii ani. Avem oportunitatea să aducem mai mulți bani europeni, să îmbunătățim sistemul de sănătate, să creștem veniturile tuturor și să dezvoltăm comunitățile. Asta e promisiunea noastră și este jurământul pe care l-am făcut românilor, pentru care conflictele și discuțiile despre funcții nu înseamnă nimic și nu le fac cu nimic viața mai bună.”

Citește și