• El a dat de înţeles că nu ar fi de acord cu suprapunerea alegerilor locale cu cele parlamentare.
  • „Cred că bine să avem o discuţie. Nu ne-am făcut o opinie pe acest subiect”, spune Marcel Ciolacu.
  • PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu exclude varianta comasării alegerilor în 2024, dar dă de înţeles că nu ar fi de acord cu suprapunerea alegerilor locale cu cele parlamentare: „Eu nu funcţionez să începem să gândim cu ceva care este în mijloc”.

„Cred că bine să avem o discuţie. Nu ne-am făcut o opinie pe acest subiect”, spune Marcel Ciolacu despre propunerea liberalilor referitoare la comasarea alegerilor.

El a dat de înţeles că nu ar fi de acord cu suprapunerea alegerilor locale cu cele parlamentare.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
CE TREND ÎNCERCI AZI? QUIET VACATIONING
MAI EȘTI TARE, BUGETARE?
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI

„Sunt nişte recomandări a Comisiei de la Veneţia, ştiu că e şi o decizie a CCR… De aceea, e o temă nouă. Dar ştiu că în 2024 avem toate alegerile. Începem cu europarlamentarele şi terminăm cu cele pentru funcţia de preşedinte. Aşa sunt cronologic. Eu nu funcţionez să începem să gândim cu ceva care este în mijloc. De obicei, eu plec de la capete”, încheie Ciolacu.

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate în coaliţie, a declarat vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu.

„Sunt mai multe scenarii. Ele vor fi discutate în coaliţie. Poţi să suprapui localele cu parlamentarele, poţi să te gândeşti la suprapunerea parlamentarele cu prezidenţialele cu parlamentarele… Comisia de la Veneţia ne-a spus că nu poţi să faci aceste modificări cu mai puţin de un an înainte de alegeri”, a spus Gorghiu.