Ciolacu, glume la congresul UDMR: Să nu ne auzim vorbe că vrem să vindem Ardealul

marcel-ciolacu Sursa: Mediafax

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu i-a cerut vineri, la congresul UDMR, lui Kelemen Hunor să le traducă exact colegilor din coaliţie ceea ce a spus „ca să nu ne mai auzim vorbe că iarăşi vrem să vindem Ardealul”.

„Domnule Hunor, o ultimă rugaminte, pentru că faceţi parte din coaliţia de guvernare, vă rog mult să le traduci exact ce am vrut să spun aici colegilor din coaliţie, poate şi domnului preşedinte Iohannis, ca să nu ne mai auzim vorbe că iarăşi vrem să vindem Ardealul”, a spus Marcel Ciolacu la finalul discursului său.

Replica fost primită cu aplauze şi râsete de cei prezenţi.

Liderul PSD a spus că problemele cetăţenilor trebuie să fie prioritare în pezent, nu luptele politice: „Problemele cetăţenilor astăzi sunt facturile şi scumpirile. Şi împotriva acestor lucruri trebuie să acţionăm împreună. Vă spun sigur că putem citi cum vrem facturile, în română, în maghiară, în engleză, la fel de mari vor fi. Ideea este ce facem pentru ca cetăţenii să treacă cu bine peste această iarnă”.

Ciolacu a precizat că prioritatea zero a PSD este plafonarea preţurilor la energie şi gaze: „Vreau să avem discuţii cu toate partidele responsabile pentru a construi o majoritate solidă, să trecem cât mai repede acest proiect de lege prin Parlament”, a adăugat liderul PSD.

Liderul PSD a relatat că, în drum spre congresul UDMR, a fost întrebat ce părere are de plăcuţele bilingve: „A rezistat PSD cu plăcuţa suedeză, nu văd o problemă cu plăcuţele bilingve”.

În aprilie 2020, preşedintele Klaus Iohannis a criticat proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, susţinând că PSD a ajutat UDMR să treacă acest act normativ în Camera Deputaţilor.

„Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri?”, a spus atunci şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.