Ciolacu: Nu cred că este o catastrofă, pentru prima oară în România după 30 de ani, să avem şi alegeri anticipate

Marcel Ciolacu vrea să demonstreze că PSD este un partid responsabil în continuare https://alephnews.ro/guvern/marcel-ciolacu-le-propune-parlamentarilor-psd-sa-se-vaccineze-cu-a-treia-doza/ Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Profimedia
  • Marcel Ciolacu respinge varianta de a susţine un guvern minoritar PNL.
  • „Nu cred că este o catastrofă, pentru prima oară în România după 30 de ani, să avem şi alegeri anticipate”, spune președintele PSD.

„PSD este cel mai mare partid din România. Mai mult, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine, îl vedeţi pe Paul Stănescu, pe Fredi (Alfred Simonis – n.r.), pe Sorin (Grindeanu – n.r.) că vom susţine vreodată să rămână Raluca Turcan, să rămână dl. Cîţu într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu. Când avem o Românie normală, aşa a promis dl. Iohannis, şi încalci spiritul Constituţiei şi iei dreptul celor care au câştigat alegerile să facă propunerea de premier trebuie să-ţi asumi şi consecinţele. Nu cred că este o catastrofă, pentru prima oară în România după 30 de ani, să avem şi alegeri anticipate. Nu se întâmplă nimic. Oricum PNRR trebuie renegociat, oricum sunt o groază de OUG care trebuie aduse în Parlament şi modificate… PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid”, spune Marcel Ciolacu, întrebat dacă social-democraţii ar putea susţine un guvern minoritar PNL.

Referitor la viitorul preşedinte al PNL, Cioacu a spus că „oricare dintre ei câştigă (Ludovic Orban sau Florin Cîțu – n.r.) este la fel de dăunător pentru România şi fiecare şi-a demonstrat capacitatea administrativă”.

Liderul PSD se arată încrezător în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură.

„Este pentru prima dată când are şanse o moţiune de cenzură la numai şase luni de la alegerile generale. Noi vrem să avem un suport şi de la partenerii sociali. O moţiune de cenzură nu o considerăm numai o luptă politică, ci şi un instrument cu partenerii sociali pentru a vedea unde s-a greşit. (…) Suntem pregătiţi să preluăm o eventuală guvernare”, conchide liderul social-democrat.