• Toți cei 5.000 de participanți la congresul PNL trebuie amendați, „în frunte cu Klaus Iohannis” afirmă președintele PSD.
  • PNL a fost amendat cu 10.000 de lei după congresul din weekend pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID.

„Toți cei 5.000 trebuie amendați. Dacă vor să aplice legea, dacă ministrul de Interne vrea să aplice legea, toţi cei 5.000 de participanți la acel congres trebuie amendați, în frunte cu Klaus Iohannis”, declară la România TV Marcel Ciolacu.

El spune că, în caz contrar, s-ar face o nedreptate românilor.

„Nu mai avea tupeul să ceri românilor să respecte legea, când tu nu o respecți – prim-ministru, ministru, președinte, președintele Camerei (Deputaților – n.r.)”, adaugă Ciolacu.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Liderul social-democrat amintește că lucrările congresului PSD s-au ținut, în 2020, online, în condițiile în care erau 1.000 de noi cazuri.

Marcel Ciolacu spune că instituțiile statului „au stat în spatele organizării unui congres, iar guvernul a schimbat legile să se țină congresul” şi acuză o „dictatură guvernamentală”.

PNL a fost amendat cu 10.000 de lei după congresul din weekend. Sancțiunea a venit pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID. Peste 5.000 de persoane au participa la Congresul PNL, în decurs de două zile.

Lucian Bode a spus marți, întrebat de ce organizatorii congresului PNL nu au luat măsuri pentru asigurarea distanțării, că el a participat la congres în calitate de delegat, nu de organizator sau ministru de Interne.