• Acesta va merge în mai multe zone prin care armata rusă a trecut și a distrus totul.
  • Ciolacu ar putea ține un discurs în Rada Supremă ucraineană.
  • Florin Cîţu va face și el o vizită în Kiev.

Marcel Ciolacu va merge pe data de 27 aprilie la Kiev. Acesta va merge în mai multe zone prin care armata rusă a trecut. De asemenea, se precizează în comunicat faptul că, în acest moment, se discută şi despre un posibil discurs al preşedintelui Ciolacu în Rada Supremă ucraineană.

„Pe data de 27 aprilie, va avea loc la Kiev vizita preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Va fi o vizită desfăşurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocităţi. Scopul acestei vizite este legat de rolul pe care ţara noastră îl va avea în viitorul plan de reconstrucţie a Ucrainei după război”, transmite Camera Deputaţilor.

„Vizita lui Marcel Ciolacu are loc ca urmare a invitaţiei adresate de preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk”, se menţionează în comunicat. Anunţul vine după apariţia informaţiei conform căreia preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a fost invitat la Kiev.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Cîţu va face și el o vizită în Kiev

Florin Cîțu, Preşedintele Senatului, a confirmat faptul că va face o vizită în Kiev. Acesta a fost invitat de către Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk. În urma confirmării, Florin Cîțu va fi primul oficial român care se va deplasa în capitala Ucrainei.

Pe data de 4 aprilie, președintele Ucrainei, Zelenski, a ținut un discurs în Parlamentul României. Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit în şedinţa comună în care preşedintele Ucrainei a susţinut discursul prin sistem videoconferinţă.

Conform programului aprobat de Birourile permanente reunite, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, precum şi premierul Nicolae Ciucă au avut, la început, scurte intervenţii.