• Ciolacu: „274.000 de concedii au fost acordate pentru dureri de spate”.
  • Ciolacu este nemulțumit că sunt oferite concedii pentru orice simptom.
  • Senatul elimină impozitele de 10% pentru concediile medicale.

Suntem o țară cu cetățeni pe care îi doare în spate mai mult decât pe oricine alții. Companiile românești au dat 274.000 de concedii medicale pentru dureri de spate și 187.000 pentru strănut și răceală – e uimit Ciolacu. E nemulțumit că se dau atât de ușor astfel de concedii și vrea ca acestea să fie impozitate. Concediile cu motive întemeiate vor avea în continuare scutire de impozit.

Asta a și făcut senatul: a creat un proiect pentru eliminarea impozitelor de 10% pentru concediile medicale, inclusiv pentru concediul de maternitate și pentru îngrijirea copilului bolnav, spune Nicoleta Pauliuc, senatoare PNL. Planul merge la Camera Deputaților pentru aprobare.

Ciolacu descurajează concediile medicale acordate fără un motiv adevărat și cere ca legea să clarifice pentru cine este obligatoriu să ia o pauză de la muncă.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Trebuie făcută o distincţie clară între cei care au nevoie, se află într-o nevoie, care au o boală gravă, între doamnele însărcinate. Vrem să facem o ordine în România sau vrem să continuăm…“

Citește și: