• Mike Johnson, președinte al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, critică legislația.
  • Pachetul include sprijin pentru Ucraina și asistență de securitate pentru Israel.
  • De asemenea, pachetul include asistență umanitară pentru civilii aflați în zonele afectate de războaie.

Senatul a adoptat azi un proiect de lege de ajutor extern de 95,3 miliarde de dolari cu asistență pentru Ucraina și Israel, conform CNN. Mike Johnson, președinte al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, a criticat legislația.

Pachetul de ajutor extern include miliarde de dolari pentru a sprijini Ucraina și pentru asistență de securitate pentru Israel, precum și asistență umanitară pentru civilii din Gaza, Cisiordania și Ucraina, printre alte priorități. Nu este clar dacă Johnson va organiza un vot în acest sens și mulți republicani ai Camerei se opun ajutorului suplimentar pentru Ucraina.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în ciuda criticilor lui Johnson față de legislație și a fostului președinte Donald Trump, care și-a semnalat opoziția față de proiect, argumentând că SUA ar trebui să înceteze să ofere ajutor străin dacă nu este sub forma unui împrumut.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Votul Senatului a fost de 70 la 29. 22 de republicani au votat pentru, inclusiv liderul minorității din Senat, Mitch McConnell.

Citește și: