Premierul Cîţu, după ce INS a publicat rezultatele economice din 2020: „Cea mai rapidă revenire a economiei din istorie”

Florin Cîțu Sursa foto: Mediafax Foto

Creşterea economiei în trimestrul patru din 2020 cu 5,3% reprezintă o performanţă fantastică, iar faptul că în 2020 economia s-a contractat cu doar 3,9% înseamnă că au fost luate cele mai bune măsuri, afirmă premierul Florin Cîţu: „Am spulberat toate estimările apocaliptice”.

Economia României, performanţa care spulberă estimările apocaliptice! În trimestrul IV din 2020 economia României a crescut cu 5.3%!!! O performanţă fantastică. Cea mai rapidă revenire a economiei din istorie. Am promis. Am făcut. Am avut dreptate. Revenirea economiei in V, o certitudine! În 2020, economia României, alături de cea globală, a fost lovită de cea mai mare criză din ultima sută de ani. Cu toate acestea, s-a contractat cu doar 3.9%. Am luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic şi am spulberat toate estimările apocaliptice”, transmite Florin Cîţu.

Premierul apreciază că România a performat în 2020 cu 5% mai bine decât estimarile iniţiale şi în medie cu 2.5% mai bine decât toate estimările publicate de instituţiile internaţionale, CE, agenţiile de rating şi instituţiile financiare.

Nu ne oprim aici. Anul acesta este anul reformelor si al investiţiilor. Corectăm 30 de ani de amânări şi de populism. În acest prim mandat, de 4 ani, promit să pun economia pe o traiectorie de creştere economică sustenabilă şi să creez un mediu economic în care toţi românii au şansa de reuşi”, conchide Cîţu.

În anul 2020, comparativ cu anul 2019, Produsul Intern Brut s-a redus cu 3,9%, deşi în trimestrul IV 2020 a fost, în termeni reali, mai mare cu 5,3%1 comparativ cu trimestrul anterior al anului trecut, anunţă Institutul Naţional de Statistică.