• „Pentru a arăta un deficit bugetar mai mic, companiile din România sunt, nu găsesc acum alt cuvânt, suprataxate”, scrie Florin Cîțu pe Facebook.
  • Informaţiile oficiale arată că în primul trimestru suma TVA restituită de stat companiilor a fost în medie cu 600 de milioane de lei mai mică decât în trimestrul I al anului trecut.
  • Soluţiile liberale au fost cele care au salvat economia în 2020 şi au livrat o creştere economică peste aşteptări în 2021, scrie Florin Cîțu.

Informaţiile oficiale arată că în primul trimestru suma TVA restituită de stat companiilor a fost în medie cu 600 de milioane de lei mai mică decât în trimestrul I al anului trecut, scrie Florin Cîţu, preşedintele Senatului, pe Facebook.

„În martie 2022 deficitul bugetar este MAI MARE decât în martie 2021”, scrie Cîțu

„Pentru a arăta un deficit bugetar mai mic, companiile din România sunt, nu găsesc acum alt cuvânt, suprataxate. Banii pe care trebuiau să-i folosească pentru investiţii sau creşteri de salarii sunt ,«reţinuţi» de stat pentru a prezenta un deficit bugetar mai mic.

Şi cu toate aceste eforturi şi costuri pentru companiile care susţin din taxele lor bugetul României, în martie 2022 deficitul bugetar este MAI MARE decât în martie 2021. Este prima oară în 12 luni când se întâmplă acest lucru.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Soluţiile liberale au fost cele care au salvat economia în 2020 şi au livrat o creştere economică peste aşteptări în 2021. Doar soluţiile liberale vor salva economia şi în 2022. Trebuie doar aplicate. Încă se poate”, scrie politicianul PNL.

Cîţu precizează că aceasta este opinia sa de „economist îngrijorat de creşterea preţurilor, a dobânzilor, a şomajului şi de sărăcirea românilor (scăderea puterii de cumpărare)”.