Ciucă şi Ciolacu au fost huiduiţi la Iași de către susţinătorii AUR

AUR a organizat un marş, în frunte fiind liderul formaţiunii, George Simion, în vreme ce discursurile preşedinţilor PNL şi PSD, Nicolae Ciucă, respectiv Marcel Ciolacu, au fost huiduite.

Mulţimea de oameni sosită din mai multe judeţe ale Moldovei, pentru marşul organizat de AUR la Iaşi, a pornit din Piaţa Palatului Culturii spre Piaţa Unirii, avându-l în frunte pe George Simion, preşedintele formaţiunii.

În Piaţa Unirii au fost peste 7.000 de oameni care au participat la ziua Unirii Principatelor. Premierul Nicolae Ciucă a fost huiduit în timpul discursului său.

„Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor, act vizionar realizat prin unitatea de voinţă în jurul valorilor şi obiectivelor comune. Unirea Moldovei cu Ţara Românească nu ar fi fost posibilă fără acţiunile curajoase ale paşoptiştilor, fără munca neobosită a elitei intelectuale din cele două principate, fără demersurile neîntrerupte ale diplomaţiei româneşti pe lângă cancelariile marilor puteri şi mai ales fără susţinerea populară a românilor. (…) România este astăzi în faţa unei etape importante pentru viitorul nostru. Miza comună este strâns legată de dezvoltarea în ritm accelerat şi consolidarea locului în rândul statelor dezvoltate ale Europei şi ale întregii lumi”, a spus Nicolae Ciucă.

Acesta a spus că e nevoie de reducerea decalajelor între state şi oraşe şi între regiunile României. El a spus, în discursul de la Iaşi, care sunt obiectivele sale pentru Moldova şi s-a referit, în primul rând, la Autostrada A7, care are perspective certe de realizare şi la A8, Autostrada Unirii, Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni.

După Nicolae Ciucă, la microfon a urmat preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Şi el a fost huiduit şi le-a răspuns protestatarilor spunând: „Eu chiar vă iubesc”.

„De fiecare dată am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacole. Doar împreună putem crea un viitor mai bun”, a spus Marcel Ciolacu.

El a vorbit despre personalităţile Unirii, care s-au unit într-un scop comun: unirea principatelor române.

„Când am fost uniţi, popor şi conducători, am făcut Mica Unire. Când am fost uniţi am făcut România Mare. Când am fost uniţi am scăpat de dictatură”, a mai spus Ciolacu.

Exit mobile version