• „Ciuperca neagră” face tot mai multe victime în India.
  • Autoritățile sanitare din India cer tuturor statelor din țară se declare epidemie de mucormicoză (ciuperca neagră”.
  • Medicii suspectează că ar putea exista o legătură a acestei maladii cu steroizii utilizați pentru tratarea Covid.

Toate cele 29 de state din India ar trebui să declare o epidemie de infecție fungică după o creștere a cazurilor mortale de „ciuperci negre”, au transmis de urgență autoritățile sanitare ale țării, potrivit BBC.

Infecția în mod normal rară, numită mucormicoză, are o rată a mortalității de 50%, unele fiind salvate doar prin îndepărtarea unui ochi sau a unui os maxilar.

În ultimele luni, India a văzut mii de cazuri care au afectat recuperarea și recuperarea pacienților cu Covid-19.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Medicii suspectează că ar putea exista o legătură a acestei maladii cu steroizii utilizați pentru tratarea Covid. Diabeticii prezintă un risc deosebit, medicii spunând că pare să ieasă la iveală la 12-15 zile după recuperarea de la Covid.

Pecienți desfigurați, după infecția fungică

Joi, secretarul Ministerului Sănătății, Lav Agarwal, a solicitat celor 29 de state din India să declare epidemie în cazul maladiei. Procedând astfel, ministerul va putea monitoriza mai atent ceea ce se întâmplă în fiecare stat și va permite o mai bună integrare a tratamentului.

Săptămâna trecută, ministrul sănătății din Maharashtra, Rajesh Tope, a declarat că au existat 1.500 de cazuri de infecție în stat, care este unul dintre cele mai afectate în cel de-al doilea val de Covid-19 din India.

De asemenea, medicii au relatat, pentru BBC, despre modul în care au fost forțați să îndepărteze ochii și oasele maxilare ale oamenilor, încercând să oprească răspândirea înainte de a ajunge la creierul lor, dar lăsând pacientul permanent desfigurat.