• Marcel Ciolacu susține că legea offshore asigură independenţa energetică a României.
  • „În Norvegia, o ţară plină de bogăţii naturale, mai ales petrol şi gaz, banii merg în pensiile norvegienilor, prin fonduri de investiţii. Noi avem deja fondurile acestea din Pilonul II, care există deja, sunt reglementate”, a spus Năsui.
  • Claudiu Năsui susține că este ciudat că tocmai Marcel Ciolacu, cel care a blocat în trecut legea offshore, discută acum despre aceasta.

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, crede că e ciudat ca Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi în prezent preşedinte al Camerei Deputaţilor, să vorbească despre legea offshore, Năsui spunând că tocmai Ciolacu a blocat-o în trecut.

Banii pe care-i va obţine statul din exploatarea gazelor din Marea Neagră ar trebui să ajungă în pensiile românilor, spune, la RFI, vicepreşedintele USR Claudiu Năsui, după ce legea offshore a fost finalizată de coaliţia PSD-PNL-UDMR şi depusă la Parlament.

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui crede că e ciudat că tocmai cel care a blocat în trecut legea offshore vorbeşte acum pe acest subiect.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

„În primul rând, este o lege foarte mult întârziată şi este bizar că chiar domnul Ciolacu e cel care vorbeşte despre acest proiect, pentru că domnul Ciolacu a fost unul dintre cei care au blocat acest proiect în 2018. Tot proiectul acesta putea să înceapă de pe atunci şi acum să vedem primii metri cubi de gaze. Oamenii aceştia au blocat acest proiect. Trei ani mai târziu, aproape patru, de fapt, şansele sunt să se deblocheze din nou. Deci ar trebui măcar politicienii care au blocat această lege atunci să ne dea o explicaţie dacă atunci au greşit sau dacă au fost trădători sau au fost proşti, până la urmă, adică una din două”, a spus Năsui, la RFI.

Vicepreşedintele USR ar vrea ca banii pe care-i va obţine statul din exploatarea gazelor din Marea Neagră să ajungă în pensiile românilor.

„Aşa cum arată lucrurile acum, banii aceştia vor merge probabil în PNDL şi în alte găuri negre ale statului român. Aici e un lucru pe care noi l-am introdus încă din anii trecuţi, din 2018, când se discuta această lege şi anume ideea să mergem pe modelul norvegian. În Norvegia, o ţară plină de bogăţii naturale, mai ales petrol şi gaz, banii merg în pensiile norvegienilor, prin fonduri de investiţii. Noi avem deja fondurile acestea din Pilonul II, care există deja, sunt reglementate, au performanţe extrem de bune şi am putea folosi banii aceştia care ne vin din Marea Neagră pentru a suplimenta pensiile tuturor românilor”, a mai spus Năsui.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că legea offshore asigură independenţa energetică a României.