• Clotilde Armand a convocat o nouă ședință de urgență pentru a primi mandat să rezilieze contractul cu Romprest.
  • Clotilde Armand face apel la consilierii din Sectorul 1 să o mandateze să ceara rezilierea contractului cu Romprest.
  • Clotilde Armand: „Tribunalul a spus expres că trebuie această mandatare ca să pot să cer în justiție recuperarea daunelor și rezilierea contractului“.

Clotilde Armand vrea cu orice preț să scape de Romprest. Primarul a convocat o nouă ședință de urgență pentru a primi mandat să rezilieze contractul cu Romprest, după ce instanța de judecată a respins acţiunea formulată de Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active.

Înainte de ședință, edilul a vorbit cu jurnaliștii. Ea face apel către toți consilierii locali din Sectorul 1 al Capitalei să participe la ședința de marți și să-i ofere mandat de reprezentare în instanță.

„Tribunalul a spus expres că trebuie această mandatare ca să pot să cer în justiție recuperarea daunelor și rezilierea contractului. Fără această mandatare nu pot să cer asta în Justiție. Este important ca consilierii să fie conștienți că fără participarea lor nu vom rezolva problema gunoiului. Dacă nu vin înseamnă că le place gunoiul. E important ca ei să fie la un nivel de responsabilitate mai sus decât au fost până acum. Fără votul consilierilor, care sunt parte în acest contract, nu vom putea să cerem cei 50 de milioane de euro înapoi și nici rezilierea contractului. Dacă nu vin înseamnă că, pur și simplu, le place situația asta, le pace faptul că serviciul public este în colaps, că avem gunoiul pe stradă“, spune Clotilde Armand.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Întrebată dacă a negociat cu cei de la Romprest, Clotillde Armand a spus: „Nu am nimic cu firma asta. Vreau doar să avem un serviciu public de calitate, să plătim un preț corect. În acest moment avem cel mai mare preț din România și vedeți cât gunoi avem pe străzi. Cu această firmă am început și am făcut în toate.. pe care le-am avut. Am discutat, am făcut numărate comisii, am cerut mediatori, am mediat. Asta facem din noiembrie, de când sunt aici“.

„Sunt comisii. Romprest a fost invitat la primărie de nu știu câte ori. M-au și înregistrat. Acum sunt și la prefectură. Aceste comisii au avut loc mereu. Au venit de nu știu câte ori în fiecare consiliu local. Au fost prezenți nonstop în cadrul Primăriei. Aici nu este problema. Problema este faptul că ok, ne ducem în instanță, ne ducem în justiție. Avem încredere în justiția românească dar pentru asta trebuie mandatarea corectă. Dacă nu sunt mandatată, tribunalul nu acceptă pentru că parte din acest contract este consiliul local“, a mai spus Clotilde Armand.