Reprezentantul USR PLUS Clotilde Armand susține că revocarea ministrului Justiției de către președintele Klaus Iohannis arată că problema nu este la premierul Florin Cîțu. Problema este la președintele Klaus Iohannis, iar reformele promise sunt niște cuvinte goale de conținut, spune Armand.

Clotilde Armand a publicat mesajul pe Facebook. Armand îl acuză pe președintele Iohannis că a acceptat revocarea ministrului Justiției și sugerează că decizia are legătură cu numirea procurorilor.

„Problema nu este dl. Cîțu. Problema este dl. președinte Klaus Iohannis. Sincer, nu știu de ce nu vine președintele României astăzi în fața națiunii să explice românilor și partenerilor de guvernare de ce l-a demis pe ministrul Justiției unilateral. Așteptăm din partea d-lui președinte să ne explice această decizie. Să ne spună de ce revocarea nu are nici vreo legătură cu faptul că Stelian trebuia să anunțe lista candidaților pentru șefia DIICOT“, a spus Clotilde Armand.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Reprezentantul USR PLUS a continuat acuzațiile și a pomenit despre întâlnirile de la Grivco și despre USL.

„D-le Președinte (cu tot respectul pe care vi-l port), ați greșit și trebuie să vă asumați asta în fața milioanelor de români care au ieșit în stradă pentru justiție, nu pentru corupție. Încă aveți timp să faceți un pas înapoi și să nu predați țara în brațele celor de la PSD & co. Știu că Dvs. nu mai aveți nimic de pierdut politic. Dar România are. În acest moment reformele asumate de Dvs. sunt niște cuvinte goale de conținut. Sper din tot sufletul că întâlnirile Dvs. de la Grivco să fie doar o tristă amintire pentru democrația românească și decizia Dvs. de revocare a ministrului Justiției să nu renască un nou USL mascat pe care îl vedem foarte activ în Sectorul 1“, a precizat Clotilde Armand.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi ordinul de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion. Șeful statului a semnat și ordinul de desemnare cu statut interimar în fruntea ministerului a lui Lucian Bode.