Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion. Lucian Bode preia interimatul

Klaus Iohannis Sursa foto: presidency.ro

UPDATE. Decretul de revocare a lui Stelian Ion, semnat de Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion din funcția de ministrul al Justiției. Lucian Bode preia interimatul la acest minister.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 2 septembrie 2021, următoarele decrete:

• Decret de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Stelian-Cristian Ion, ministrul justiției;
• Decret de desemnare a domnului Lucian Nicolae Bode, ministrul afacerilor interne, ca ministru al justiției, interimar
”, conform Administrației Prezidențiale.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Preşedintele Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei şi o analizează, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele a primit cererea de revocare şi o analizează. Revenim cu informaţii”, au transmis reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale.

Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu. Revocarea a fost motivată de disputa privind avizul pentru programul Anghel Saligny, în valoare de 50 de miliarde de lei.

Interimar la Ministerul Justiţiei va fi Lucian Bode, acesta fiind al treilea minister pe care îl conduce într-un singur an.

USR-PLUS a anunţat că şi-a retras susţinerea pentru Florin Cîţu.

„USR PLUS anunţă că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Cîţu, care a aruncat ţara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiţie, inclusiv desfiinţarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîţu.Biroul Naţional a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie.”, a anunţat USR-PLUS.