Clotilde Armand nu a mai avut timp pentru strângerea gunoaielor din Sectorul 1, așa cum a promis

  • Clotilde Armand a anunțat că va strânge gunoiul din Sectorul 1 cu cei de la ADP.
  • Romprest amenință că o va da în judecată.
  • Gunoiul din 1200 de străzi nu e ridicat de 3 săptămâni.

Sectorul 1 din București se scufundă sub tone de gunoaie. Clotilde a anunțat pe Facebook că începe să-l strângă personal împreună cu angajații de la ADP.

Și culmea, ar putea fi dată în judecată pentru asta. Dar primărița a fost reținută de Nicușor Dan la o întâlnire cu toți primarii din Capitală și nu a mai avut timp de gunoaie.

În timpul ăsta, munții de deșeuri aruncate de oameni se adună pe trotuare. Cei de la Romprest spun că nu pot să-și plătescă angajații din cauza datoriilor.

Angajați Romprest: „Ba suntem plătite. Am primit la zi salariile până acum”.

Clotilde Armand a anunțat că strângerea gunoiului va începe azi

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că acțiunea de strângere a gunoiului va începe luni.

Armand a cerut, joi, Romprest refacturarea serviciilor prestate de companie în ultima perioadă.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că luni va începe o acțiune de strângere a gunoiului stradal din sectorul 1 cu echipele ADS.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat duminică pe Facebook că acțiunea de strângere a gunoiului va începe luni, deși firma de salubritate a anunțat că va da în judecată Primăria dacă face acest lucru.

„Mâine (luni-n.r.) începem o acțiune în forță de strâns gunoiul stradal necontrolat din Sectorul 1 împreună cu echipele de la ADP… chiar dacă firma de salubrizare ne-a anunțat că ne dă în judecată pentru că facem asta (abia aștept să mă tragă cineva la răspundere pentru că fac curat). Am așteptat destul și am avut toată bunăvoința să ajungem la înțelegere legală. Pare că cineva nu vrea asta și are alte interese. Să fie sănătoși. Noi ne apucăm de treabă. Gata cu gluma”, a scris primarul pe rețeaua de socializare.

Clotilde Armand a cerut joi Romprest refacturarea serviciilor prestate de companie în ultima perioadă. Edilul arată că solicitarea vine ca urmare a neregulilor constatate de Poliția Locală Sector 1.

Cetățenii Sectorului 1, „victimele” unui fals război

„Având în vedere neregulile consemnate în nota de raport, edilul Clotilde Armand a solicitat prestatorului de salubritate să verifice în mod riguros serviciile facturate pornind de la constatările Poliției Locale, să storneze factura nr. 5-0002854/16.11.2020 și să refactureze sumele în concordanță cu serviciile prestate”, susține Primăria Sectorului 1.

În opinia edilului, cetățenii nu merită să fie „victimele” unui fals război între prestatorul de servicii de salubrizare „care forțează nota și modifică tarifele după cum dorește” și autoritatea locală.

„Cetățenii își doresc curățenie pe străzi pentru că plătesc enorm pentru acest serviciu. Din respect pentru banii comunității locale, nu pot plăti niște servicii prestate doar pe hârtie. Tocmai de aceea, pentru a intra în legalitate, am solicitat prestatorului să refactureze serviciile prestate. Cât de curând vom rezolva această situație, însă doar cu respectarea strictă a legii”, a declarat Clotilde Armand.

Poliția Locală Sector 1 a început recent o amplă acțiune de identificare a deșeurilor depozitate ilegal și de informare a cetățenilor și agenților economici care își desfășoară activitatea în Sectorul 1 pentru a le reaminti obligațiile legale.

Depozitarea pe domeniul public (zona intersecțiilor, în jurul stâlpilor de iluminat, pe spații verzi etc) a sacilor cu deșeuri în vederea colectării de către operatorul de salubrizare se sancționează contravențional cu amendă între 2.000 și 5.000 lei, iar depozitarea de orice fel pe terenuri virane, proprietate publică sau privată, constituie contravenție și se sancționează contravențional cu amendă de la 1.500 la 2.500 lei.